Mine Anafarta - Fotoğrafların Bende Güvende

Mine Anafarta - Fotoğrafların Bende Güvende

Tarihler: 29 Mart 2019 Cuma ~ 20 Nisan 2019 Cumartesi

Yer: Plan Be Loft

Adres: Örtme Altı Sokak No:15/1 Tophane İstanbul

Telefon: 0 212 243 79 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2019 ~ Nis 20, 2019

Plan Be, Mine Anafarta’nın kolaj çalışmalarından oluşan ilk kişisel sergisi “Fotoğrafların bende güvende ♥”yi 29 Mart-20 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergi, Mine Anafarta’nın birkaç yıldır sivri dilli bir Instagram projesi olarak yürüttüğü yüzlerce kolaj paylaşımı arasından bir seçkiyi, edisyonlu işler olarak çevrimdışı tedavüle sokuyor.

Dijital dünyanın görsel öğelerini avcı toplayıcı güdülerle biriktirerek kendi görsel arşivini oluşturan sanatçı, bu arşivden parçaları doğa dışı bir şekilde bir araya getirerek, iki boyutlu rüya fotoğrafları oluşturuyor. Anafarta’nın kolajlarında başta kadın, tabiat, toplumsal kimlikler ve ilişkilerin öne çıktığı temalar yer alıyor.

Anafarta, geri dönüştürülmüş popüler kültür öğelerinden oluşan kolajlarını, yıllarca çalıştığı reklam sektörünün sloganlarını andıran ve internet meme kültürünün alaycılığından beslenen tipografik elementlerle birleştirerek, kişilerin gizli ruh halini yansıtan ironik eserlere çeviriyor.

İkircikli mesajlar, güvenilmez nasihatler, karanlık itiraflar ile süslediği kolajlarını, oldukça idealize bir dünya yansıtmaya çalışan diğer sıradan sosyal medya paylaşımlarının arasına mayın gibi serpiştiren sanatçı, kolay tüketilebilir Instagram akışını ‘yapıbozum’a uğratıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT