Mira Brtka

Tarihler: 05 Şubat 2009 Perşembe ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi

Yer: Galeri Artist İstanbul

Adres: Ayazma Cad. No:4 (Otim Binası Karşısı) İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2009 ~ Şub 28, 2009
DARALTILMIŞ GEOMETRİK FORMLARA, DERİN DÜŞÜNCE VE MANEVİYATLA DEĞER KATAN SANATÇI ‘MİRA BRTKA’ GALERİ ARTİST İSTANBUL’DA.
Roma Görsel Sanatlar Akademisi’nden 1964 yılında mezun olan, Sırbistan doğumlu sanatçı Mira Brtka, ilk kişisel sergisini 1971 yılında Belgrad Modern Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirdi.

Mira Brtka`nın eserleri otantik plastik ilkeler, evrensel anlamlar ve mesajlar taşır. Eserlerinde yeni girişimlerde bulunmaktan, yeni şeyler denemekten korkmayan sanatçı, bütün problemleri ‘informale`e bağlar ve sonra onu katman katman resimden söküp atar. Yaptığı resmi, geometrik bir esere ya da başka bir resim serisine dönüştürür.

1967 yılında İtalya’da kurulan Uluslararası Aydınlanma Grubu’nun üyesi sanatçının amacı, ideolojik kavramları zorlamak; ideolojik temaları, politik sistemleri ve totaliterliği eleştirmektir. Mira Brtka, sanat hayatında, çalışmalarıyla önemli noktalara ulaşmış; yerli ve yabancı sergilerde, yarışmalarda ciddi başarılara imza atmıştır.
www.galeriartist.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT