Mistik Metamorfoz - Münire Yurdayüksel

Tarihler: 02 Mart 2010 Salı ~ 27 Mart 2010 Cumartesi 2-27 Mart 2010

Yer: Oda Kule Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Caddesi No:142 Beyoğlu, İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 2, 2010 ~ Mar 27, 2010

İSO-Odakule Sanat Galerisi, 2 MART – 27 MART 2010 tarihleri arasında, Münire Yurdayüksel’in “MİSTİK METAMORFOZ” adlı Kişisel Baskı Resim Sergisini konuk ediyor.

“Özgün baskının birden fazla olanaklarını bir arada kullanarak insan ve doğa temasını kendime özgü fantastik ve mistik anlatımlarla ifade ederken, eserlerimdeki biçim ve dokular birbirleriyle iç içe geçerek tüm yüzeye dağılmış şekilde simgesel ögeler içermekte ve bir nevi illüzyon etkisi yaratmaktadırlar.”

“Dokuyu ve figure bir arada kullandığım çalışmalarımdaki görsel nesneleri ve çizgileri kimi zaman arap kaligrafisiyle de harmanlayarak bütünü oluşturmakta ve aynı zamanda doğa ve insanın kaynaşmalarını, birbirleriyle bütünleşmelerini ve adeta birlikte fosilleşmelerini simgelemekteyim.”

Ankara doğumlu sanatçı Gazi Üniversitesi Resim bölümünden 1982 yılında mezun oldu. Eğitmenliği ve sergileri ardından Belçika’ya yerleşti. Brüksel Flaman Güzel Sanatlar Akademisi (RHoK), Grafik Sanatlar Bölümünde altı yıl süreli akademik eğitiminin ardından, Gravür ve diğer Baskı Teknikleri Dalında Yüksek Uzmanlık diploması aldı. Avrupa’daki birçok tanınmış müze ve atölyelerde sanatıyla ilgili proje, staj, workshop çalışmalarına katıldı. Halen Brüksel Flaman Güzel Sanatlar Akademisinin tarihi grafik atölyesinde gravür ve diğer baskı sanatı teknikleri alanında çalışmalarını ve araştırmalarını sürdüren Yurdayüksel’in seçkin dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT