Modanın Yüzü Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 09 Ekim 2009 Cuma ~ 24 Ekim 2009 Cumartesi

Yer: Moda Dükkanları

Adres: Moda / Kadıköy - İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2009 ~ Eki 24, 2009
II Burunda Sanat Festivali – Moda 2009

9-24 Ekim 2009`da Moda sokaklarında gerçekleştirilecek II. Burunda Sanat Festivali`nin yıldızlarını Moda semti ve sakinleri oluşturuyor. Değişik sergi ve gösteriler sunacak olan festivalin ana etkinliği "Moda`nın Yüzü" Fotoğraf Sergisi.

“Fransa`da Türkiye Mevsimi” resmi programına seçilen Moda`nın Yüzü, 2010 Mart ayında Paris`in Frette-sur-Seine Bölgesi`nde sergilenecek.


Üç fotoğraf sanatçısına Modalı modelleri kendileri için özel bir önemi olan bir obje ya da bir mekanla görüntülemeleri önerildi. İnsanlar Moda sokaklarında gidip gelirken sergilenen portrelerde kendileriyle ve komşularıyla karşılaşacaklar.

Portre Fotoğrafları Moda Caddesi ve Etrafındaki Dükkanların Duvarlarında Sergilenecek
Dükkanlar, günlük yaşamın geçtiği, biraraya gelinip hal hatır sorulan, tartışılan, halkıyla beraber semtin kişiliğini oluşturan yerler olduğundan, sergi için de doğal mekanları oluşturmuştur.

Birer gün modellik yapan semt sakinleri, iki haftadan daha uzun süre boyunca portrelerini sergilendikleri geçici galerilerde -dükkanlarda- gezebilecekler.
Sergi sayesinde birbirlerinin portrelerini yakınlarındaki dükkanlarda görmeye gelen komşular kendilerini alışık olmadıkları konuşmalar içinde bulacak ve yeni bir sosyalleşme yaşayacaklar:
Fotoğrafını pastanede gördüm. Senin pul koleksiyonu yaptığını bilmiyordum !
Kostümler dikiyormuşsunuz ! Harika ! Size uğrayıp yakından görmek isterdim bir gün!

Sergilenecek portreler, sanatçı gözüyle birey için önemli olanı keşfetmemizi, tanımlamamızı sağlayacak. Kendi seçtiği mekan, saç kesimi ya da fetiş bir obje aracılığıyla modelin yaşamına, hikayesine izin verdiği pencereden bakacağız.

Sergi, imaj ve sunum sorusunu da karşımıza çıkarıyor. Fotoğraflanan kişiler portrelerine baktıklarında kendilerini tanıyabilecekler mi? Sergilenen imaj acaba izleyiciler tarafından doğru teşhis edebilecek mi? Günlük yaşantımızda sık sık düşünmez miyiz : Verdiğim imaj, olduğum ya da olduğunu sandığım ben mi ? Fotoğrafının çekilmesini kabul etmek bu olası tutarsızlığı da kabullenmek ve bir fantezi yaşamak değil mi aslında ? Sergi, insanları tanıyabilmek ya da kendimizi yeniden tanımlamak için yeni bir kapı açıyor...

Fotoğraf Sanatçıları
Adil Gültekin
<
1960 İstanbul doğumlu Adil Gültekin İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Bölümü’nden mezun olmuştur. Güneş yayınlarının fotoğraf editörlüğünü yapmış, Karacan’ın moda fotoğrafçısı olmuştur. Adil Gültekin halen 1991’de kurduğu kendi kurduğu AG Fotoğraf ve Prodüksiyon Şirketi’ni yönetmektedir. Kadın, Bravo, Ses, Hayat, Adam, Rapsodi, Playboy, Esquire, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Donna, Woman gibi birçok dergi için fotoğraf çekmiştir.

İnce ve duygulu siyah beyaz fotoğraflarıyla tanınan Adil Gültekin, Nathalie Cardone, Ugo Farrel, Zülfü Livaneli, Sezen Aksu, Hülya Avşar, Tarkan, Nükhet Duru, Sertab Erener, Bülent Ersoy, Candan Erçetin gibi birçok ünlünün de fotoğrafçısıdır.

Muhsin Akgün
1976 yılında doğan sanatçı, Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Programı`nda fotoğraf eğitimi aldı. Portre, performans ve kent fotoğrafları çekmeyi sevmekle birlikte, işlerinde konu sınırlamasına gitmiyor. Fotoğrafları Radikal, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Roll, New York Times, The Christian, Science Monitor gibi yayınlarda yer aldı.

Ayrıca Pina Bausch`un ``Nefes`` projesinde çektiği fotoğraf gösterinin uluslararası tanıtımında kullanıldı. 1995 yılından bu yana profesyonel fotoğrafçılık yapan sanatçımız halen Radikal Gazetesi`nde fotoğraf muhabirliği yapmaktadır. Akgün, 10 yıllık konser fotoğraflarından oluşan Söz ve Müzik: İstanbul isimli bir kitap hazırlamaktadır.

Uğur Ataç
1967 Yılında İstanbul`da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi ve MSÜ GSF Fotoğraf Ana Sanat Dalı`nı bitirdi. 1990 yılından 1999 yılına kadar bir yandan YKB A.Ş Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık A.Ş`nin fotoğraf direktörlüğünü yaparken bir yandan da reklam fotoğrafçısı olarak çalıştı. Tüm Çukurova Grubunun ve YKB A.Ş`nin önemli projelerinde ve Andrew Martin yarışmasında 2 kez ödül alan ve konuk sanatçı olarak katılan Zeynep Fadıllıoğlu`nun fotoğrafçısı olarak yer aldı. 20. yy.ın en büyük grafik tasarımcıları arasında sayılan ve ortağı Tom Geismar`la dünyanın hafızasında yer etmiş sayısız ünlü tasarıma imza atan Ivan Chermayeff`in ``Son 50 Yılın Amblem Logo Ve Tasarımları`` adlı sergi kataloğunda da fotoğrafları yer aldı.

Uğur Ataç, şu anda Suna ve İnan Kıraç Vakfı, Kültür ve Sanat İşletmelerinin Fotoğraf Birim Yöneticisi olarak çalışmakta ve kaliteli prodüksiyonlarda reklam fotoğrafı çekmeye devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT