Molecular Architecture Sergisi

Molecular Architecture Sergisi

Tarihler: 09 Haziran 2021 Çarşamba ~ 21 Kasım 2021 Pazar

Yer: 17. Venedik Bienali

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 9, 2021 ~ Kas 21, 2021

Hücrelerin içinde moleküler bir yolculuğa hazır olun

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibinin üzerinde çalıştığı hücre mimarisi çalışmaları Sabri Ülker Vakfı sponsorluğunda ve ünlü sanatçı Refik Anadol tarafından üç boyutlu sanat eserine dönüştürüldü. Hücrelerin içerisinde bir ‘moleküler’ yolculuğa çıkaran ‘Molecular Architecture’ sergisi, Venedik Bienali’nde görücüye çıktı.

Sabri Ülker Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Molecular Architecture’ başlıklı sergi dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinden 17. Venedik Bienali’nde izleyiciyle buluştu. Sergide, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibinin 2020 yılında üzerinde çalıştığı hücre mimarisinin ünlü sanatçı Refik Anadol tarafından üç boyutlu hale getirilmiş çarpıcı eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in 5 yılda ürettiği verilerle hayata geçirildi.

21 Kasım’a kadar açık kalacak
Biyoloji ve yaşamın altında yatan sonsuz bilgi ve düzenin büyüleyiciliğini ortaya koyan sergi, sanatseverlere hücrelerin içerisinde görülmemiş bir ‘moleküler’ yolculuğa çıkma imkânı sunuyor. İleri düzeyde bilimsel çaba ile alışılmışın dışında bir yetenek ve yaratıcılığa sahip bir sanatçı ve ekibinin gücünü birleştiren sergi, biyolojik sistemin sonsuz ‘ahenkli’ karmaşasının insanın hayal gücünün ne denli ötesinde olduğunu fark ettiriyor. Venedik Bienali’ndeki sergi 21 Kasım’a kadar gezilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT