Muhit - Gökçe İrten

Muhit - Gökçe İrten

Tarihler: 18 Aralık 2017 Pazartesi ~ 13 Ocak 2018 Cumartesi 18:30 - 20:30

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2017 ~ Oca 13, 2018

Son yıllarda değişen şehirleşme anlayışı farklı yaşam biçimlerini beraberinde getirmektedir. Yaşanmışlığı olan yerleşim alanlarının dönüştürülerek gökdelenlere ve rezidanslara evrilmesiyle birbirleriyle sosyalleşmekten uzaklaşan insanlar, mahalle kültürünün ve sıcaklığının yok olmasına sebep olmaktadır. Mahallelerin birer binaya sıkıştırılması ile güven ve samimiyetin giderek azalması, evlere giren mecburi yalıtılmışlık, izole hayatlara yol açmaktadır.

‘’Muhit’’ sergisinde gördüğümüz, farklı pencerelerden birbirlerini izleyen karakterler kentsel dönüşüm ile yer değişiminin bireylere yaşattığı tedirginliği görünür kılıyor. Gökçe İrten’in farklı zamanlarda topladığı, hikayesi olan çerçeveleri metafor olarak kullandığı sergide her bir çerçeve, insanların pencerelerinden dışarı baktığı evlerini ve anılarını temsil ediyor.

Sanatçının işlerinde, birbirinden farklı hayatların yaşandığı evlerle karşı karşıya gelen, sıkışmış beton yapıların içerisinden izleyiciye bakan insanları görüyoruz. Sergi git gide azalan insan ilişkilerine odaklanırken, hızla değişen yaşam alanlarının verdiği yalnızlık hissini irdeliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT