Murat Han Er, İlk Kişisel Sergisi 'İç Yüzey'

Murat Han Er, İlk Kişisel Sergisi 'İç Yüzey'

Tarihler: 11 Kasım 2016 Cuma ~ 03 Aralık 2016 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2016 ~ Ara 3, 2016

1981 yılında Erzurum'da doğan, orada yaşayan ve çalışan sanatçı, eserlerinde dijital fotoğraf ve alternatif fotoğraf baskı tekniklerini kullanan bir fotoğraf sanatçısıdır. Oluşturduğu fotoğraf düzlemini günlük, sıradan malzemelerle buluşturarak içerik ve biçim arasında ısrarcı anlamlar oluşturmaktadır.

Murat Han Er, açık ve kapalı olmayı insan psikolojisi ve çevresellik üzerinden ele alan ilk kişisel sergisi “İç Yüzey” soyut bir kavram olan güven duygusunu, somut parametreler üzerinden değerlendirilen güvenlik anlayışıyla bir araya getiriyor. Sanatçı, kırmızı ve beyaz renklerindeki ikaz bantlarını kişisel sınırları belirlemek için kullanırken kamusal ve toplumsal alandaki güvensiz bölgeleri de ifşa ediyor. Fiziksel ihlali kolay olan bant ve koli gibi dayanıksız malzemelerin yarattığı suni korunma duygusuyla, bireyin iç dünyasını müdafaa taktikleri arasında bağ kuruyor.

Sanatçı güneşbaskı (cyanotype) tekniğiyle oluşturduğu eserleri ışığa maruz bırakırken bir yandan insan psikolojisini teşhir ediyor, saklanmış duyguları ortaya çıkarıyor. Işığın altında daha fazla kalan kağıt kimyasalın verdiği mavi rengine daha fazla bürünürken ferahlık veren açık tonlar dibi görünmeyen koyu bir okyanus lacivertine dönüşüyor. Pratiğinde araştırmacı kimliğini ve malzemeyle içerik ilişkisini ön planda tutan Murat Han Er, ilk kişisel sergisi “İç Yüzey” izleyiciyi insan psikolojisinin toplum dinamikleriyle buluştuğu kıyılarda bir gezintiye davet ediyor.

Sanatçının son dönem fotoğraf, video ve yerleştirme çalışmalarıyla, insanın kendisi ve çevresiyle kurduğu güven ilişkisini korunan ve gizlenen olgular üzerinden işleyen "İç Yüzey", 11 Kasım – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT