Mustafa Duymaz - Panokent

Tarihler: 29 Kasım 2011 Salı ~ 07 Ocak 2012 Cumartesi

Yer: Galeri/Miz

Adres: Ahmet Fetgari Sokak 28A Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 76 66

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2011 ~ Oca 7, 2012

Mustafa Duymaz’ın kent konulu resimlerinden oluşan kişisel sergisi “Panokent” 29 Kasım’da Galeri/Miz’de sanatseverlerle buluşuyor.

Mustafa Duymaz karışık teknik kullandığı eserlerinde kentlerin kimlikleşme süreçlerine ve değişen silüetlerine dikkat çekiyor. Değişim gösteren kent silüetini yansıtan Duymaz, kentlerin sürekli kurgulanma hâli, dönüşüme olan arzunun bir işareti olan inşa sürecinin her zaman var olması anlamına geldiğini yansıtıyor. Ressam, kent dokusunda görülen renkli ve ışıklı tabelaların, devasa reklam panolarının, sinevizyon ekranlarının görsel bir cümbüş oluşturarak tüketicileri cezbettiğini resmediyor.

Mustafa Duymaz’ın çalışmalarında kullandığı yapının genel konseptini oluşturan öğelerden bir başkası da şeffaflık olarak ön plana çıkmaktadır. Sanatçı, aynı bina içerisinde yaşayan insanların bir duvar mesafesi uzaklıktaki diğer insanlara olan kapalı ve gizemli olma durumu, genel anlamda kent silüetinde fark edilemeyen bir geçirgenlik algısı oluşturduğunu resmetmiştir.

Duymaz’ın eserlerinde Modernizm’in gökdelenlerinin kendi içinde barındırdığı hareket, fütürist bir tavrı da bulunmaktadır. Eserlerde cinsellik olgusu da devasa boyutlarda tasarlanan imajlarla yeniden ortaya çıkmıştır. Şevket Arık bu konuyu “Özellikle cinsel içerikli imajların vurgulanmasındaki amaç ise, metalaşan insan bedenini kent ile yeniden ilişkilendirmek olarak algılanabilir” şeklinde yorumlamıştır. Yine aynı şekilde kaçınılmaz olarak ilgi çekmeye zorlanan ve sürekli tüketen olarak algılanan kent insanının böylece iştahı sürekli açık tutulmaya çalışılmaktadır.

“Panokent” 7 Ocak 2012’ye dek Galeri/Miz’de görülebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT