Nazan Erkmen Umutlar Yeşerirken İllüstrasyon Sergisi

Tarihler: 07 Nisan 2011 Perşembe ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: Tatbiki Sanat Galerisi

Adres: Altıyol, Bahariye Caddesi No: 3 Kat:1 Kadıköy - İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 388 98 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2011 ~ Nis 30, 2011

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı illüstrasyon sanatçısı Prof. Dr. Nazan Erkmen son sergisini Kadıköy Altıyol`daki Tatbiki Sanat Galerisi`nde 7 Nisan`da açıyor. Sergi 30 Nisan`a kadar sürecek. Sanatçı "Umutlar Yeşerirken" adını verdiği sergiyi yarının umutları çocuklarımıza açıyor.

Nazan Erkmen sanat eğitiminin ve sanatı sevdirmenin yaratıcı bir toplumun estetik bilincine sahip kuşakların yetişmesinde yaşamın zenginleşmesinde çok önemli rolü olduğunu belirtirken resimlediği kitaplarda "nitelikli" resimlerin çocuğun yaşamında çok önemli rolü olacağını hatta yaşamı ve insanları sevdirecek kadar etkili olabileceğini sanat eğitimine olumlu bir bakış açısı getireceğini düşünerek şimdiye kadar gerçekleştirdiği çalışmalarına büyük bir itina gösterdi.

Resimlediği her kitabı büyük bir özenle hazırladı. Sanat yaşamında büyükler için de efsaneler şiir kitapları, edebiyat eserleri de yorumlayarak sergiler açan Nazan Erkmen bu sergisini büyük bir ihtimamla hazırlanmış bir masal dünyasına ayırdı. Yüzlerce kitap resimleyen, pek çok uluslararası ödüle sahip olan ve 2008`de Türkiye`den illüstrasyon alanında "Andersen" ödülüne aday gösterilen sanatçı bu sergisi ile "Atatürk"ün dünya çocuklarına armağan ettiği "23 Nisan"a önemli bir katkıda bulunuyor. Sanatçılığı yanısıra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`ni dünya sanat kurumları arasında en ön sıralarda yer almasını sağlayan Nazan Erkmen"in sergisi izleyicilerini bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT