Nebahat Karyağdı - Gez Beni

Tarihler: 09 Kasım 2013 Cumartesi ~ 24 Kasım 2013 Pazar

Yer: UPSD Sanat Galerisi

Adres: Maçka Demokrasi Parkı Sanatçı İşlikleri Şişli Evlendirme Dairesi yanı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 247 62 83

Faks: 0212 247 36 85

Web: http://http://www.upsd.org.tr

E Posta: upsd@upsd.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2013 ~ Kas 24, 2013

"Son üç yıldır düşlerim bir ormanda geçiyor."

Ödülleri ve yurtdışındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren genç ressam Nebahat Karyağdı, üç yılın ardından Türkiye' deki yeni kişisel sergisiyle sanat severlerle buluşuyor.

Şamanizmin, doğaya dönüş arzusunun, kent yaşamının dayanılmaz ağırlığından kaçışı kurguladığı, ''yabancılaşma'' ve ''post modernizm'' gibi kavramları sorguladığı, canlı ve cesur bir ifadeyle oluşturduğu resimlerinde, ağaçlar, oyuncaklar, gündeme göndermeler, umutlar/umutsuzluklar ve düşlere malzeme olacak renklerle tuallerinde orman yolculuğuna çıkıyor.

Sanatçı, kültürümüzde önemli bir yeri olan ''şaman'' olgusunu, düş ve gerçeklik zincirindeki keşiften esinlenerek inceliyor. Cesur fırça darbeleriyle doğaya özlemin peşine düşen, çevre sorunlarına, küresel ısınmaya, yeşil alanların eksikliğine dikkat çekmeye çalışan sanatçı "Gez Beni" derken hem kültürümüzün kökenlerine hem de insanın doğadaki varlığının önemine işaret etmeye çalışıyor.

''Şamanlığı muştulanan genç kam, bir rüya görmelidir. Rüyasında onu gerçek bir şaman haline getirecek tinsel yolculuklara vesile olacak, sağıltma ve alemlerin kaşifliğine mazhar olacağı davulunu yapacağı ulu ağacı bulması gerekmektedir.''

Sanatçının 11. Kişisel sergisi "Gez Beni" 9 - 24 Kasım 2013 tarihleri arasında UPSD Maçka Sanat Galerisinde gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT