Nejat Satı: Karanlıktaki Işık

Nejat Satı: Karanlıktaki Işık

Tarihler: 16 Aralık 2017 Cumartesi ~ 27 Ocak 2018 Cumartesi 18:30 - 20:30

Yer: Pi Artworks İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2017 ~ Oca 27, 2018

Nejat Satı'nın kişisel sergisi, Karanlıktaki Işık, 16.12.2017 - 27.01.2018 tarihleri arasında Pi Artworks Istanbul'un Karaköy'deki yeni yerinde açılıyor. Satı, 2015 yılında Pi Artworks Londra'da açılan 'Cracks' sergisinin ardından, yeni sergisi ile ışığın tuvaldeki gücünü ve değişimini, kendine özgü deneyimsel yaklaşımları ile izleyiciye sunuyor.

Nejat Satı'nın yeni sergisi için seçtiği Karanlıktaki Işık başlığı dünyanın içerisinde bulunduğu karamsarlığa karşın ümidi temsil ediyor. Satı, bu sergisinde resmin matematiğini hesaplıyor. Işığın, kısıtlı renk kullanımı ile az yoğun ve çok yoğun ortamdaki görünümünü sorguluyor. İzleyiciyi sınırsız olasılıklarla baş başa bırakan sanatçı, ışık geçişlerinde duygu dünyamızın devinim halini yansıtıyor; zaman zaman bizi karanlığın içerisinde bırakıyor veya karanlığın içindeki aydınlığı gösteriyor.

Satı'nın dinamik ve soyut formları, malzemenin kendi yaratıcı potansiyelini açığa çıkarıyor. Siyah ve beyaz renk katmanlarından oluşan ve sergiye de ismini veren Karanlıktaki Işık serisindeki üç tuval, inci beyazı ve glow beyazın etkisi ile degrade ediliyor ve kozmik ışınlar yayarcasına karanlıkta parlıyor. Açık/koyu renk tonları ve aydınlatmanın etkisi ile günün farklı zaman dilimlerinde, birbirinden bağımsız çeşitli ışık süzmeleri ortaya çıkıyor.

Londra'da sergilenen hem bireysel hem de toplumsal şiddeti konu olan Cracks serisinin devamı niteliğindeki işlerde de siyah boya kullanımının sembolize ettiği cam kırıkları ve Aurora serisindeki baskın olmayan renk kullanımlarının rastlantısal dağılımı derinlik ve gizem etkisi yaratıyor.

Nejat Satı, bu sergisinde indirgenmiş renk skalasını ustalıkla kullanarak ışığı keşfe çıkıyor. Soyut formlardaki black light and noktasal ışıkların tekrarlardan bağımsız görünümleri bize derinlerde kalan umudu yansıtıyor.

Nejat Satı, d. 1982. Başlıca sergileri arasında Cracks (kişisel), Pi Artworks London, İngiltere (2016); Nefs (kişisel), Pi Artworks İstanbul, Türkiye (2014);Istanbul Art Scene (kişisel), Yallay Gallery, Hong Kong (2014); Hot Spot Istanbul, Haus Konstruktiv, Zürih, İsviçre (2013); Halet-i Ruhiye (kişisel), Pi Artworks İstanbul, Türkiye (2012); Encounters- Turkish Contemporary Art in Korea, Araart, Seul, Güney Kore (2012); Doğa Cennetse Kent Cehennemdir, Cer Modern, Ankara, Türkiye (2011); ve Fikirler Suça Dönüşünce, Depo, İstanbul, Türkiye (2010) bulunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT