Nejdet Vergili - Rüzgar İsimli Resim Sergisi

Tarihler: 16 Ekim 2014 Perşembe ~ 09 Kasım 2014 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Dere Sok. No.3 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Faks: 0212 263 74 82

Web: http://http://www.galeriselvin.com

E Posta: selvincg@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2014 ~ Kas 9, 2014

Sanatçı, zaman ve yer kavramlarının adeta boyut değiştirdiği, biraz da soyutlaştığı resimlerinde kendi coğrafyasındaki izlerden yola çıkarak daha büyük bir haritada yolculuk yapmaya çalışıyor.

O'nun bu soyut sayılabilecek atmosferler içindeki kahramanları ''modern yaşamlar'' ın kıyılarında herşeye rağmen güçlü duruyorlar, sade dostlukların şarkısını söyleyip oynuyorlar ve izleyiciyi de hayatın asıl anlamlarını yakalamaya ve bu oyunlara davet ediyorlar.

Vergili, "Rüzgar" ismini verdiği bu sergisinde büyük boşluk geometrisi içinde yer alan figürleri ve renkleriyle yine ilginç kurgulara imza atıyor. Bir süredir göremediğimiz bisikletler yeniden sahneye çıkıyorlar ve eserlerinin baş rollerini üstleniyorlar.

Nejdet Vergili 1954 yılında Bafra'da doğdu.1980'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü birincilikle bitirdi.

2007 yılından itibaren İtalya'da çalışmalarına ağırlık verdi. Floransa, Roma, Venedik de sergiler açtı. 2010 yılında İtalya'da değişik şehirlerde kısa aralıklarla açtığı sergilerle adından bahsettirdi. Son olarak 2011 Eylül ayında Treviso kentinde sergi açan Nejdet Vergili, yurt dışında da çalışmalarına devam ediyor.

16 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında Nejdet Vergili’nin “Rüzgar” isimli resim ve desen sergisini Galeri Selvin’de görebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT