Nergiz Yeşil - Diğer İhtimaller

Nergiz Yeşil - Diğer İhtimaller

Tarihler: 27 Nisan 2019 Cumartesi ~ 23 Mayıs 2019 Perşembe

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad.No.76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Web: http://www.pgartgallery.com?

E Posta: info@pgartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 27, 2019 ~ May 23, 2019

Pg Basement, Nergiz Yeşil’in “Diğer İhtimaller” başlıklı projesine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar. Yeşil’in kombucha kültüründen ürettiği yerleştirmesinin ve kendi hazırladığı kitabın yer alacağı proje sergisi 27 Nisan – 23 Mayıs 2019 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sanatçının “Aynı Köken Farklı Türler ‘Diğer Olası Normaller’” başlıklı yeni serisine ait yerleştirme; kümülatif yapılı olması ön kabulü ile tarih yazımının göreceliğine ve epistemolojiye alternatif bir zihinsel gerçeklik ortaya koyarak eleştiri getirmektedir.

Bu eleştirel yaklaşım, spekülatif-kurgusal tavırla organik malzemeden yeni bir tür var etmek ve bu sözde türün bilgisini içeren kitabın da paylaşılması ile gerçekleşir. Sanatçı kitabı, içeriği sunma biçimiyle, türün bilgisini fiziksel olarak ulaşılabilir kılarken zihnen ulaşılamaz durumlar yaratır. Böylelikle izleyici, var olduğu iddia edilen türün tüm özellikleri konusunda kendi hayal gücü ile sınırlı-sınırsız kılınır.

Spekülatif kurgusal türün doğuşunu simüle etmek üzere oluşturulan yerleştirmede kullanılan kombucha kültüründen elde edilen ‘kurbansız deri’ olarak da nitelenebilecek biyolojik materyal, fermantasyon yoluyla sanatçı tarafından atölyesinde üretilmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT