New Yorker

Tarihler: 11 Mayıs 2012 Cuma ~ 08 Haziran 2012 Cuma

Yer: İstanbul Fotoğraf Müzesi

Adres: Şehsuvar Bey Mah. Kadırga Liman Cad. ?No:60 Kadırga – Fatih İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 458 88 42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2012 ~ Haz 8, 2012

New York, New York. New York, Mayıs ayı boyunca İstanbulluların karşısına bu kez fotoğraflarla çıkacak.

Kutvan Proje Grubu’nun organize ettiği ve küratörlüğünü Rana Solaker’in, proje danışmanlığını Dr. Ali Bülent Kutvan’ın yaptığı “New Yorker” sergisi 8 Mayıs-8 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde Amerikan Konsolosluğu Basın ve Kültür Bölümü desteğiyle açılıyor.

İstanbul Fotoğraf Müzesi, Jamel Shabazz, Daniel Norman, Mustafa Önder, Robert Herman, Joseph Holmes, Otto Schulze, Johnny Panessa, Michael Mundy, Attila Durak ve Craig Feder gibi New York’lu 10 fotoğraf sanatçısının New York temalı çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Ana teması “Kent Vatandaşlığı” (Around the Urban Citizenship Concept) olan New Yorker sergisi, bu tema nedeniyle New York’lu (New Yorker) olmaya odaklanmıştır. Sergiye katılan fotoğraf sanatçılarının ortak özelliği farklı etnik kimliklere sahip olan New York’lu sanatçılar olmalarıdır.

Kent Vatandaşlığı kavramı, milli, dinsel, etnik vs kimliklerin dışında / yanında kent kültürü ve kent aidiyeti etrafında belirlenen yeni bir kimlik, yeni bir birleştirici doku olarak karşımıza çıkmaktadır.

İşte bu çerçevede sergi süresince “Kent Vatandaşlığı” kavramı etrafında Türk ve Amerikalı akademisyenlerin katılacağı bir panel ve konferans da düzenlenecektir.

Sergiye eşlik edecek panel ve konferans etkinliklerinin yanı sıra sergiye katılan fotoğraf sanatçıları ile küçük gruplar için kent fotoğrafçılığı ile ilgili atölye çalışmaları düzenlenecektir.

Sergi, İstanbul’un ardından Türkiye’ de birkaç farklı kenti dolaştıktan sonra yılsonu Bakü’ ye götürülecek ve Bakü’lü izleyicilerle buluşacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT