Nihat Kemankaşlı Sergisi

Tarihler: 29 Mart 2010 Pazartesi ~ 12 Nisan 2010 Pazartesi

Yer: ART*8 LOUNGE’DA

Adres: The Sofa Hotels & Residences, Teşvikiye Caddesi 123. Semt: Nişantaşı İstanbul

Telefon: 0212 368 18 18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2010 ~ Nis 12, 2010

Ressam Nihat Kemankaşlı`nın yeni dönem resim çalışmaları 29 Mart – 12 Nisan 2010 tarihleri arasında Ankara Siyah Beyaz Sanat Galerisi konseptiyle The Sofa Hotel’de sergilenecek. 2000 yılında Siyah Beyaz Sanat Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açan Kemankaşlı, duvar resimlerinden video art çalışmalarına, kitap kapaklarından deneysel çalışmalara kısa film’den workshop’a uzanan, renkli birçok alanda, üretimde bulunmaya devam ediyor.

Sekizinci kişisel resim sergisini sanat platformu Art*8 Lounge’da gerçekleştirecek olan Nihat Kemankaşlı sanat geçmişinde bir çok önemli konsept ve karma sergiye davet edildi. Katıldığı önemli sergiler arasında “Resim bir itiraftır” “Yaşamın içine yolculuk” ile “Nesne Ben” adlı konsept sergiler sayılabilir.

Kemankaşlı’nın Sofa Hotel Sanat Platformu Art*8 Lounge’da yapacağı kişisel sergi tuval üzerine yapılmış resimlerden oluşacak. Malzemeyi amaç edinmeyen, ama amacı tuval mekanında sonsuzca sorgulayan bir düzenlemeciyle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini değiştirmeyen bir anlayış. Kağıt, boya, kumaş ya da resminin izleğine uyan kimi eşyalar (atlet, t-shirt, çarşaf, perde vs.) eşit bir önem ihtiva eder sanatçının işlerinde. Birçok has sanatçı gibi yaşadığı mekanları (atölye, mahalle, balkon vs.) ya da bu mekanlarda yer kaplayan nesneleri (yatak, sandalye, çekyat, masa gibi) resminin merkezine yerleştirmiş. Temelde resminin ana izleklerini yaşamından izlenimlere yaslayan sanatçı, durağan sayılabilecek kompozisyonlarına ritmi de ekleyerek, nesne ve varlıkların yaşamımızdaki yerinin önemi üzerinde yoğunlaşmıştır bu sergisinde. Tuvale geçmeden önce bitirilmiş, yaşanmış, incelenmiş, tüketilmiş ve artık kanıksanmış bir sürecin nesne’leştiğine ve şey’leştiğine tanık olacağız; matematiksel bir yapının kuruluşu ve renkle lekenin oluşturduğu, çizginin de lekeleştiği kompozisyona açılır Kemankaşlı resmi; yani düpedüz bir serüvenin sonuçlarıyla baş başa kalacağız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT