Nilüfer Tokay Farkındalık Sergisi

Tarihler: 09 Mart 2011 Çarşamba ~ 26 Mart 2011 Cumartesi

Yer: Casa Dell’Arte

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 K.3 D.10 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2011 ~ Mar 26, 2011

Casa Dell’Arte Mart ayında sanatçı Nilo’nun ‘Farkındalık’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçının bu sergisi, yağlıboya resim, dijital baskı, heykel ve video çalışmalarından oluşuyor. Yıpratıcı tüm düşüncelerin, hırsın, egonun, bizi zehirlediği, tahrip ettiği düşüncesinden yola çıkarak oluşturduğu sergi teması ile insanın bir savaşçı olarak asıl kendisiyle savaşması ve kendini yenmesi gerekliliği üzerine kurguladığı ‘Farkındalık’ isimli sergi 9-26 Mart 2011 tarihleri arasında Mısır Apartmanı’ndaki Casa Dell’Arte’de görülebilecek.

Sanatçının deyimiyle “Resimlerimdeki böcekler, örümcekler aslında bizi yıpratan düşüncelerimiz. Amacım bunları görünür kılarak izleyiciye, kendi böceklerini alt edebilmeleri için onları önce farketmelerini sağlamak.”

Fırat Arapoğlu, sergi kataloğunda Nilo’nun bu ‘farkındalığını’ şöyle aktarır:

“Sanatın en önemli niteliklerinden birisi, o ana kadar görülmeyen ya da fark edilmeyen bir olgu veya olayla ilgili olarak “farkındalık” yaratabilme gücüdür. Sanat edimi, bir konum üzerinde geliştirilen statik algı kalıplarının iyileştirilebilmesi ya da o konumun farklı açılardan görülebilmesi amacıyla, konuyu/konumu tekrardan yapılandırır.

Bu noktada sanatın, insanın çoğu zaman kendi içinde gerçekleşen zihinsel durumlarda bile farkında olmadığı konularla yüzleşebilmesini sağladığı öne sürülebilir. Böylelikle, o ana kadar es geçilen durumlar, sanatsal alımlamaya ve dolayısıyla tüketime dahil olmakta, insan yaşamındaki yerini alabilmektedir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT