Nü ve Önyargı - Ayla Aksoyoğlu

Tarihler: 23 Ekim 2010 Cumartesi ~ 10 Kasım 2010 Çarşamba

Yer: Galeri Artist

Adres: Ağa Külhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 91 63

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2010 ~ Kas 10, 2010

‘Giysiler olmasa savaşlar da olmazdı’ der bir felsefe. Giysiler olmadan savaş meydanında kimse kimseyi tanımazdı çünkü, ne düşman ne dost ne taraflar kalırdı der.

Kadim tarihlerin dinsel yasakları sebep gösterilmekten başka, sosyal anlamda bir ahlak anlayışına dayanılarak nü eserler reddediliyordu. Bu reddetme hangi açıdan bakılırsa bakılsın haksızdı, çünkü, çoğu dinsel anlayışta ayıp sayılan çıplaklık olgusuna rağmen, kiliselerde dinsel hikayelerin çoğu çıplak bedenlerde tasvir edilir, dünya müzelerindeki resimler ve heykellerin çoğu çıplaktır, sanat eserleri onları görmeye gelen milyonların ahlaki değerlerine hiçbir şekilde zarar vermemiştir. Çünkü sanat uğraşısı insanı yüceltir, Sanat en üstün insan yaratısıdır.

Ayrıca resimde İnsanı giydirmek en çetrefil olandır. Figürleriniz kadın ya da erkek ne giyerse giysin bir yere bir şeye bir kültüre bir kişiye ait olmak zorunda kalacaktır. Giydiği elbiseye göre üzerine bir anlam yapışacaktır. Salt resim olamayacaktır. Oysa ben hiçbir yere kimseye ait olmayan salt insanı işliyorum resimlerimde. Zamandan ve mekandan bağımsız insanı. Katıksız bir resim olarak, bakarken sadece resim görünmelidir, resmin büyüsü fark edilmelidir sadece.

Farklı dönemlerde çalıştığım nü serilerinden örnekler yer alan sergimle bunu amaçlıyorum. Nü resim insan bedeninin görsel şiiridir ve her zaman erotik olmak zorunda değildir, benim nülerim de erotik olmaktan çok, insanı kendi varlığı içinde, kendi acısıyla, geçmiş-gelecek tüm zamanlardan ve önyargılardan uzak bir şekilde temsil ederler. Resimlerim insan bedeni üzerine dikte edilen tüm disiplinlere karşı inatçı ve güçlü bir duruştur Eserlerimle yüz yüze gelenler, neyi kastettiğimi daha iyi anlayacaklardır.
Ayla Aksoyoğlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT