Nur Özalp Resim Sergisi

Tarihler: 05 Şubat 2011 Cumartesi ~ 04 Mart 2011 Cuma

Yer: Tem Sanat Galerisi

Adres: Vali Konağı Cad., Prof. Dr. Orhan Ersek Sok. 14/2, Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 247 08 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2011 ~ Mar 4, 2011

Tem Sanat Galerisi 5 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Berlin`de çalışmalarını sürdüren Nur Özalp`ın resimlerini sergileyecek.Nur Özalp, Berlin Istanbul arasında yaşayan bir sanatçı. Yaptığı resimler her iki kentten de izlenimlerle dolu. Sanatçı bu kez "Gün Batımları" üzerine yoğunlaşmış. Paralel alanlardan kurduğu resimlerini yer yer dikey alanlarla bölerek, ev içleri ve dışa açılan bakışların takip ettiği bahçeler, kır yolları, ağaçlar gibi sembollerle süslemiş. Gündelik, her gün gördüğümüz manzaraları yorumlamış, sandalyeler form değiştirmiş yer, yer, resimde birbirine yaslanan alanlar şeklinde belirsizce yerleşmis.

Renkçi bir ressam Nur Özalp. Renklerin varlık alanını öne çıkartmaya bayılıyor. Kışkırtıcı renklerin yanyanalığı, karşıt renklerin birbiri ile ilişkisi, veya yumuşak geçişler, tuvalin alanının bir labirent gibi bölünmesi ve bunların renk egemenliğindeki alanlara yaslanması en sevdiği oyun. Görsel imgeler bu oyunun bir parçası. Sandalyeler, koltuklar, gemiler, nehir, su, çayır, renkleri anlatmak icin bir vesile...

Sanatçı gündelik hayattan, pop kültürden etkileniyor. Bazen bir gazete fotografından yola çıkarak baskı resimler yapıyor bazen gündelik hayatta gördüğü imgeleri biriktirerek onları pırıltılı, kışkırtıcı boyuyor. Bir çay fincanı, masa örtüsündeki desen, ağaç kümeleri, tek başına yola çıkacak bir araba, kayıklar, birleşip bir kare oluşturuyor, veya tek başına durarak bir aks, bir yön duygusu kuruyor, resme girmemizi, resmin içinde dolaşmamızı sağlarken aynı zamanda boyaya, renge, bu içiçe geçişe bakıyoruz.

Gültekin Emre’nin deyişi ile “Bir bütünün birbirlerini arayan parçaları, parçaların oluşturduğu adacıklar, noktacıklar... Denizin, ufuğun saklısı gizlisi olmayan her türlü hali, gizemli çekiciliği...

Yatay çizgilerle akıp giden ömrümüz sanki. Nur Özalp’ın Günbatımları serisinin eşsiz tabloları İstanbul Boğazı’nı, kıyıları, balıkhaneleri, kayıkları, suda kendilerini arayan evleri, sessizce geçip giden, siste kaybolan gemileri, zamana yenik düşmüş nesneleri, geçmişlerine dalıp gitmiş insanları... unutulmaz kılıyor.”

Özalp, 5 Subat - 4 Mart tarihleri arasında Tem Sanat Galeri’sindeki sergisinde "Gün Batımları" serisinden çeşitli resimlerini sergileyecek. Sanatçı 1994’den beri Tem Galeri’nin çeşitli sergilerine katılıyor, ayrıca bu da oradaki ikinci kişisel sergisi.

İnternet meraklıkları ayrıca sergiyi, özel olarak hazırlanan www.temartgallery.com adresinden de izleyebilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT