Nuri Battal - Şifreli Yüzler

Tarihler: 20 Mart 2012 Salı ~ 12 Nisan 2012 Perşembe

Yer: Ritz Carlton Hotel

Adres: Askerocağı Cad. No: 15 34367 Elmadağ Şişli İstanbul

Telefon: 0212 344 44 44

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2012 ~ Nis 12, 2012

Ressam Nuri Battal’ın Şifreli Yüzleri…

Ününü uluslararası alandaki çalışmalarıyla da pekiştiren ressam Nuri Battal son solo sergisinde, yepyeni resim teknikleriyle ürettiği eserlerine yer veriyor. Küratörlüğünü Gülseli İnal’ın üstlendiği sergi, EKAV/ Eğitim Kültür Araştırma Vakfı evsahipliğinde gerçekleşecek. 20 Mart’ta açılışı yapılan Şifreli Yüzler sergisi, Ritz Carlton Hotel’de 12 Nisan 2012’ye kadar gezilebilir.

Nuri Battal; 7’inci solo sergisinde tuval yüzeyinde çağdaş bir dili gündeme getiriyor. Çağdaş sanatın en önemli özelliği olan ‘Fragman Estetiği’ sanatçının son sergisinin motto’sunu oluşturuyor. Sanatçının ilgi alanına giren özne/ suje izlekleri üzerinden insan ‘Yüzü’ sunumu parlak, asit renkler eşliğinde tuvalde yer alıyor. Sanatçının bu aşamadaki hedefi; bedenin ve yüzün varoluş boyutundaki mutlakları dile getirmek değil; kendi özel vizyonundan insanı yorumlamak ve yeni bir insan imgesi yaratmak. İleri modern aşamada çağdaş sanatın özelliği olan “Fragman Estetiği”nin özelliği; bütünü oluşturan parçaları ölümsüz kılmak, sonsuzluğa yollamak. Ressam Nuri Battal da bu sergide yer alan tuval çalışmalarında; insan bedeni ve onun en önemli parçası olan ‘Yüzü’ şifreli bir anlatımla bize sunuyor ve onu ölümsüzleştirmeyi başarıyor.

Nuri Battal için resim yapmak dünyaya meydan okumak, bir şeyleri aşmaya çalışmak ve topluma bir mesaj verebilmek. Sanatçının ‘Güzel’le ilişkisi klasik ‘Altın Oran’ bağlamımda değil ancak kendi algı boyutunda ona güzel görünen olgular bütününün tonları. Çağdaş fırça kullanımına renk senfonisinin eşlik ettiği bu sergide, sanat okuyucusu için tablolardaki yüzlerin şifrelerini çözmek, aykırı bir yolculuğa çıkmak gibi olacak...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT