Oğuz Yeşilay - Kırılma Noktası

Oğuz Yeşilay - Kırılma Noktası

Tarihler: 06 Mart 2019 Çarşamba ~ 31 Mart 2019 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Dere Sok. No.3 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Faks: 0212 263 74 82

Web: http://www.galeriselvin.com

E Posta: selvincg@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2019 ~ Mar 31, 2019

Oğuz Yeşilay, İstanbul’daki ilk kişisel sergisini Galeri Selvin’de gerçekleştiriyor. Yeşilay’ın zaman zaman ahşap kaidelere oturmuş metal heykelleri, zaman zaman tamamlanmamış insan heykelleri ve doğadaki tüm gerçekliğiyle karşımızda duran hayvan heykelleri, insanın kendi varoluşuna yönelik sorgulamalar yaptırıyor.

Her bir heykelin kendi nesnel varlığının anlamının yanı sıra, bir araya gelip oluşturdukları bu sergi de, ayrıca kendi nesnel varlığının anlamını yaratıyor. Yarım kalmış heykeller boşluk ve doluluğun, varlık ve yokluğun, yaşam ve ölümün birlikteliğinin dengesiyle ayakta durabiliyorlar. Varoluşundaki zıtlıkların sorgulamasını yapabilme farkındalığına sahip olan modern insan, kaygılarının, kırılganlıklarının acılarına karşı yüzünü doğaya dönmesiyle kuvvet bulup ayakta kalabiliyor.

İzleyici de kendi kırılganlığının üstesinden sanat eserlerinin alımlanmasıyla gelebiliyor. Oğuz Yeşilay, hayat verdiği insan heykellerinde kendi içsel hesaplaşmalarıyla, varlığının yok oluşuyla, kırılganlıklarıyla, hayata karşı mücadelesiyle yüzleşiyor. Tüm bu içsel, varoluşsal sıkıntılarını, yüzünü doğaya ve sanata döndürerek rahatlatıyor.

Van Gogh, “Sanat, hayat tarafından kırılmış insanları avutmaktır.” derken bunu kastetmiş olmalı. Sanatçı kendi kırılmışlıklarının avuntusunu sanatsal yaratma içtepisiyle hareket etmekte bulurken, izleyici de sanatçının eserlerinde buluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT