Okay Özkan - Taşlar

Okay Özkan - Taşlar

Tarihler: 03 Ocak 2019 Perşembe ~ 15 Ocak 2019 Salı

Yer: Bilsart

Adres: Evliya Çelebi Mahallesi, Kıblelizade Sk. No:5/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 245 90 30

Web: http://www.bilsart.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2019 ~ Oca 15, 2019

Bilsart 03 Ocak - 15 Ocak tarihleri arasında Okay Özkan’ın ‘Taşlar’ isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, ismini Okay Özkan’ın video yerleştirme çalışmasından alıyor.

Taşlar, ilk olarak 2014 yılında Den Haag Kraliyet Akademisi’nde yaptığım ve halen devam eden bir çalışma. Den Haag’a gittiğimde genel olarak İstanbul sokaklarına kıyasla “steril” sokaklarla karşılaştım. Bu steril ve düzenli şehirde karşınıza nadiren çıkacak “düzene ait olmayan” birçok şey size ilginç gelebiliyor.

Şehirde dolaşırken karşıma çıkan üç tane taşı alıp üzerlerine düşünmeye başlamam Taşlar isimli çalışmanın başlangıcı oldu. Taşları avucumda tutarken daha iyi nasıl kavranacağını düşündüm; örnek vermek gerekirse yerden atmak için bir taş aldığımızda farkında olmadan, milisaniyeler içinde, onu daha iyi kavrayacak bir nokta ararız. Buradan yola çıkarak “kavramak” anahtar kelimesi ve “daha iyi nasıl tutarım” sorusu bu çalışmayı şekillendirdi. Taşlar çalışmasındaki videolarda, taşları avucumda daha iyi kavrayabilmek için döndürüp duruyorum. Ayrıca videodaki taşlar da kaide üzerinde sergileniyor; tabi her taş alındığı yere dair anlamları beraberinde getiriyor. Örnek vermek gerekirse Okmeydanı’ından ya da Şanzelize Caddesi’nden alınan taşların kodlarını birbirinden farklı okuruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT