Olcay Kuş - Yokuş Yukarı

Olcay Kuş - Yokuş Yukarı

Tarihler: 14 Ocak 2017 Cumartesi ~ 18 Şubat 2017 Cumartesi

Yer: Art On İstanbul

Adres: Meşrutiyet Cad. Bilsar Binası No: 90A, Şişhane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 259 1543

Web: http://www.artonistanbul.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 14, 2017 ~ Şub 18, 2017

Olcay Kuş’un Art On İstanbul’daki üçüncü kişisel sergisi “Yokuş Yukarı”, sanatçının toplumsal ruh hallerini, sokak, medya, kimlikler ve jestler üzerinden etüd ettiği son dönem işlerini bir araya getiriyor. Sergi, 14 Ocak – 18 Şubat tarihleri arasında izlenebilir.

Olcay Kuş, önceki sergilerinden aşina olduğumuz, gündelik hayata, sokağa ve medya diline ilişkin gözlemlerini “Yokuş Yukarı” sergisinde yeni bir düzeye taşıyor. Politik belirsizliklerin ve olumsuzlukların, kontrol edilemeyen zamanın yarattığı karmaşanın toplum üzerindeki etkileri, sanatçının işlerinde kimi zaman mesafeli ve tepkisiz kimi zaman alaycı ve eleştirel bir üslup ile ele alınıyor. Toplumsal sorunların artarak yaşandığı her gün bir sonrakini güçleştirirken, gelinen bireysel ve kolektif suskunluk hali, serginin temel meselesine dönüşüyor.

Olcay Kuş, izleyiciyi galeri mekânının girişinde, doğrudan duvara uyguladığı ve sokağa atıfta bulunan bir stencil uygulma ile karşılaşıyor. Sergi kurgusu, sanatçının büyük çalışmaları için deneyler yaptığı desenleri, kağıt hamurundan heykelleri ve tuvallerinden oluşan üç bölüme ayrılıyor. Sergide yer alan desenler, sanatçının ön araştırmalarını, teknik arayış ve denemelerini ve renk ve figürle ilişkisini ortaya koyarken diğer çalışmalarına da referanslar veriyor. Tuvallerindeki kimliksiz bireylerin kahkahası ve iktidar sahiplerine has alaycı jest ve vücut hareketleri karşısında mutsuzlaşan çoğunluğun bastırılmış duygularını ifade ediyor. Sokak sanatının estetiğinden esinlenerek kullandığı gazete kâğıdı ve sprey boya, daha çarpıcı renk kullanımı ve belirgin şablonlar ile imgeleştirdiği beden dilinin vurgusunu güçlendiriyor. Sanatçı, çeşitli oyuncaklardan yola çıkarak, poliüretan köpük ve kâğıt hamuru ile oluşturduğu Geride Kalanlar isimli amorf heykel serisini ise ilk defa bu sergi ile izleyicilere sunuyor.

Olcay Kuş, “Sıradan Bir Gün” ve “Oyun Merkezi” sergilerinin ardından “Yokuş Yukarı” isimli yeni sergisinde, tanıklık ettiği dönemin hislerini izleyiciyle paylaşmaya devam ediyor.

Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi | 10.00-19.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT