Olmayan Bir Resmi Arıyor, Bubi

Tarihler: 08 Ekim 2014 Çarşamba ~ 21 Kasım 2014 Cuma

Yer: Zorlu Center Sanat Galerisi

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2014 ~ Kas 21, 2014

Ne zaman Bubi nin resmini düşünsem, Beus'ün "şase çıktı, resim öldü" sözünü anımsarım. Bubi için resim neredeyse seyir nesnesi olmamalıdır; satılmamalı bir duvarda asılmayı da düşündürtmemelidir. Değil mi ki, o sanatçının kişisel bir uğraşı, özel bir yaşama biçimidir. Araya başka bir şey girmemelidir. Şimdiye değin bildiğimiz bütün resimler, tüketim toplumunun bir buluşu olmaktan öteye gitmemiştir. Eski ve yeni tüm akımlar için geçerlidir bu. Bütün bunlardan ister istemez şuraya geliyoruz: Olmayan bir resmi arıyor Bubi. Bunun da yolu tektir, bildiğimiz bütün resimlerin üstüne kusmak. Bubi'nin resimlerinde kendini zorlamadan ele veriyor bu tutum. Açıkça görülüyor.Bubi Matisse gibi, halk benim resmimden keyif alsın, şenlensin demiyor, bakmasınlar onlara, onları yere indirsinler, diyor. Resimleri çarpsın, yıksın, yıkma parçalama sevinci versin istiyor. Bubi'nin resmi en başından bir protestodur, dahası neredeyse protesto bir ilkedir onda. Bir yaşama biçimidir, giderek, bu yüzden onun resimleri, mutluluk sevinç vermez. Başlangıçtaki kimi resimleri, sonra da, kağıtla oynaması, kağıda dikişler atması ve de kolajlara yumulması dışında, gülmez onun resimleri; somurtur. Tedirginlik verir daha çok. Tüketici topluma karşı ayaklanmıştır kısacası. Toplum, çünkü, birey olma hakkı tanımamıştır ona.

Bundandır ki, giderek, tuvali görmemeye, onu yadsımaya başlayacaktır Bubi. Resim artık bezle tutkalla olup bitmelidir.Böylece,resim,tuvalden taşarak,zanaatın bir parçası olmakla kalmamış, toplu işçilik isteyen bir uğraş haline gelmiştir. Bezler, ipler,urganlar,sanatçının fırçası yerine geçmiştir. "Resmetmeye" karşı adeta bir hınç oluşturmuştur Bubi, resmi tekmelemeye kadar açılmıştır.

Protestosunu günden güne sivrilterek
Geçtiği köprüleri bir bir yakarak
Dört bir yanını "kafeslerle" çevirip, dünyaya oradan bakarak.
Nereye kadar?
Sonuna kadar, elbette.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT