Ölümsüz Yüzler Sergisi

Ölümsüz Yüzler Sergisi

Tarihler: 16 Mayıs 2022 Pazartesi ~ 27 Kasım 2022 Pazar

Yer: Yapı Kredi Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2022 ~ Kas 27, 2022

Yapı Kredi Müzesi’nin 30. Yılı, Uluslararası Müzeler Günü’ne özel hazırlanan “Ölümsüz Yüzler” sergisiyle kutlanıyor.

16 Mayıs Pazartesi günü açılan sergi, 27 Kasım 2022’ye kadar Yapı Kredi Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 1. katında bulunan Yapı Kredi Müzesi, 16 Mayıs 2022 – 27 Kasım 2022 tarihleri arasında “Ölümsüz Yüzler” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 18 Mayıs 2022 Uluslararası Müzeler Günü’nün teması “Müzelerin Gücü” olarak belirlenmişti. “Ölümsüz Yüzler” sergisi bu temadan ilham alınarak; İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Sadberk Hanım Müzesi ve Yapı Kredi Müzesi işbirliğiyle hazırlandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle açılan sergi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Sadberk Hanım Müzesi koleksiyonlarından seçilen Antikçağ mermer heykeltıraşlık eserleri ile Yapı Kredi Müzesi koleksiyonunda yer alan portre betimli sikkeleri bir araya getiriyor.

Sergilenen eserlerin hükümdar, tanrı/tanrıça ve kahraman betimleri olmak üzere üç ana grupta sunulduğu sergide mitolojik karakterler ve gerçek kişilerin yanı sıra sanat eserleriyle ölümsüzleşen yontucu ve darpçıların da hikâyesi anlatılıyor.

Küratörlüğünü Nihat Tekdemir, koordinatörlüğünü ise Derya Sayın’ın yaptığı serginin bilimsel danışmanı Buket Akçay Güven. Serginin tasarımı ise Sergikur’a ait.

Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binasının 1. katında bulunan Yapı Kredi Müzesi, haftanın yedi günü ziyarete açık ve ücretsiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT