Ölümsüzlük - Karma Resim Sergisi

Ölümsüzlük - Karma Resim Sergisi

Tarihler: 17 Kasım 2018 Cumartesi ~ 05 Aralık 2018 Çarşamba

Yer: Antik Cisterna Hotel Sergi Salonu

Adres: Ordu Cad. Darphane Sok. No:10 Antik Hotel, Beyazıt, Fatih, İstanbul - Avrupa (Antik Otel İçinde) Fatih İstanbul

Telefon: 0212 638 58 58

Web: http://www.antikcisterna.com

E Posta: info@antikcisterna.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 17, 2018 ~ Ara 5, 2018

Rena fili ve Feyza Zeybek'in eserlerinin sergileneceği “Ölümsüzlük” adlı karma resim sergisi, 17 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma- erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüze ulaştırılan Antik Otel ‘’Antik Cisterna’’ sergi salonunda açılacaktır.

Hardan Art Team bu özel projeyi iki kadın sanatçı Rena Fili ve Feyza Zeybek ile sunmaktan gurur duyar. Güzel Sanatlar mezunu olan bu iki sınıf arkadaşı görsel sanatçı, farklı kökenden gelen, inanışları ayrı olan iki insan, ama aynı zamanda, aynı şehirde büyüdükleri için ortak yanları ve İstanbul sevgisi ile gelişen düşünceleri ve görüşleri mevcuttur. Bu projede zaten konu, İstanbul'un muhteşem tarihi, bu şehirde gelişip son bulan iki büyük İmparatorluğun kaderi ve en ilgi çekici kısım da, bu kentte kendilerini ölümsüzlüğe kadar taşıtacak ünlü, önemli kadınlarının hayatıdır. Aslında amaç, tabii ki tarih dersi vermek değildir. Hedef, bu kadınları vesile ederek yaptığımız iyi ve kötü şeylerin unutulmasının imkansız olduğunu görmektir.

Rena Fili Bizans İmparatorluğunu, Feyza Zeybek ise Osmanlı İmparatorluğunu ele alıp inceliyor. Bu iki uzun süreçte en önemli saydıkları kadınlara ve onların tarihte bıraktıkları izlere odaklanıyorlar. Uzun yılların deneyimine sahip iki sanatçının ortak paydasını oluşturan birbirinden farklı olsa da ortak yönleri olan bu dünyaya hakim olmuş büyük imparatorlukların, dominant karakterli, sahnede veya sahne arkasında duran kadınlarının, tarihin akışını nasıl yönlendirdiklerinin simgesi, onların ölümsüzlüğü haline geliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT