Ömer Uluç’la Şehrin Gizemli Tünelinde Yolculuk

Tarihler: 15 Eylül 2009 Salı ~ 26 Ekim 2009 Pazartesi

Yer: Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat Galerisi

Adres: Beylerbeyi Sarayı İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2009 ~ Eki 26, 2009
Ömer Uluç’la Şehrin Gizemli Tünelinde Yolculuk

Ömer Uluç’un karanlıktan aydınlığa açılan gizemli İstanbul geçiti ‘Beylerbeyi Cinleri’ sergisi başlıyor. Matraş ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan sergi 11–26 Eylül tarihleri arasında Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat galerisinde sanatseverlerle buluşacak. Sergiye tüm sanatseverler davetli.

Serginin esinti kaynağı ise, ‘Beylerbeyi Sarayı’...
Saray, Sultan Abdülaziz gibi çok renkli bir kişiliğe de ev sahipliği yapmış ve İstanbul’da bulunan diğer saraylar gibi pek çok gizemli yaratık ve mitlerle birlikte anılıyor. Tünelin karanlıktan aydınlığa açılan bir pencere olduğuna ve başka bir amacı olmadığına inanan Uluç, Tünelin sergi alanı olmasından dolayı oldukça mutlu, İstanbul gibi mistik ve tarihsel öğeleri içinde barındıran bir şehirde sanat yapmanın kendisi için bir şans olduğunu, bu mekanın İstanbul’da modern bir sergi alanı olarak kullanılmasının büyük bir kazanım olacağını da sözlerine ekliyor.

140 metrelik tünel demir konstrüksiyonlar ve her şeyin sürekli yer değiştirebileceği gerçekliğinden hareketle, dijital ortamda yaratılıp geliştirilen imge ve heykellerden oluşuyor, Sergi, bu esrarengiz tüneli daha da gizemli bir hale dönüştürüyor.

Son olarak diyebiliriz ki Ömer Uluç ve Matraş ‘Beylerbeyi Cinlerini’ tekrar bize hatırlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT