Ömer Yiğit Aral - Cennetin Uykusu-Sleep of Paradise

Ömer Yiğit Aral - Cennetin Uykusu-Sleep of Paradise

Tarihler: 28 Mayıs 2018 Pazartesi ~ 03 Haziran 2018 Pazar

Yer: MSGSÜ Tophane-i Amire

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2018 ~ Haz 3, 2018

MSGSÜ Tophane-i Amire KSM/ Sarnıç Galerileri, 22 Mayıs – 3 Haziran 2018 tarihleri arasında, Ömer Yiğit Aral’ın “Cennetin Uykusu-Sleep of Paradise” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’deki Fantastik Gerçekçi Sanatın önemli temsilcilerinden Ömer Yiğit Aral’ın tematik olarak; mitoloji, teoloji ve günümüz dünya gerçekliğiyle yoğrulmuş, hassas, detaycı ve farklı teknikler kullanarak oluşturduğu eserleri uzun bir süreden sonra izleyicisiyle tekrar buluşuyor.

Hiç bir siyasi gönderme olmaksızın günümüz dünyasının yaşadığı yakın geçmiş ve an’a dair insan dramını masalsı bir dille betimlemeye çalışan sanatçı, özellikle izleyici ve resmi arasında kendini bilinçli gizleme çabasını gösteriyor. Bu yönde oluşturduğu kendine özgü tekniğiyle biçim ve içerik ilişkisi bağlamında bir bütünlük oluşturuyor. Son dönem günümüz Türkiye’sinde her gün medyada karşımıza çıkan ve artık kanıtsanmış insanlık dramını ajitasyona başvurmadan metaforik ve alegorik bir göndermeyle izleyenleriyle yüzleştiriyor. Özellikle masumiyetin yok oluşu kavramı üzerinde yoğunlaşan sanatçı, son dönem çalışmalarını bu yönde gerçekleştiriyor.

Ele aldığı trajik konular ve temalara tezatlık oluşturacak şekilde masalsı bir görsellik sunan Ömer Yiğit Aral’ın eserleri 22 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Tophane-i Amire – Sarnıç Galerileri’nde sanatseverleri izlemeye davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT