Ortak Duyuru / Collective Notice

Tarihler: 15 Mayıs 2009 Cuma ~ 21 Mayıs 2009 Perşembe

Yer: Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi

Adres: Yapı Kredi Kültür Merkezi İstiklal Caddesi No: 161 - 161A 34433 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2009 ~ May 21, 2009
Nasan Tur "Ortak Duyuru / Collective Notice”
Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi
15 Mayıs – 21 Haziran 2009

René Block küratörlüğünde gerçekleştirilen “İstiklal Serüveni” sergilerinin sekizincisi güncel sanatçı Nasan Tur’a ayrıldı. Türkiye’deki ilk kişisel sergisini açan sanatçı, Kâzım Taşkent Sanat Galerisi için için yeni bir iş üretti. Video enstalasyonları, “gazete” ve çizimlerle oluşturulan “Ortak Duyuru / Collective Notice” başlıklı sergi, 15 Mayıs – 21 Haziran 2009 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

“Nasan Tur, sanat izleyicilerini yeni temalar ve ikna edici biçemsel çözümlerle şaşırtmayı her zaman başarıyor. Daha birkaç hafta önce Berlin’de TANAS’taki “Time for Revollusion” sergisinde siyasi söylemleri çok başarılı sözcük oyunları ve görsel alıntılarla tiye aldı ve bu yolla foyalarını ortaya çıkardı.. Durmaksızın dönen bir rulet tekeri içinde hoplayıp zıplayan bir bilyeden oluşan yapıtı “Rien ne va plus”, mevcut küresel ekonomik krize sebep olan manipülasyonların ve spekülasyonların açık bir eleştirisidir.Buradaki sergi için tasarlanmış olan iki iş de, çok farklı çıkış noktalarına sahip olsalar bile, yine siyasi gerçeklikleri ele alıyor.

Dünyanın dört bir yanında neredeyse her gün, kamuoyunun hemen hiç farkına varmadığı biçimde, insanlar siyasi nedenlerle ortalıktan kayboluyor, kaçırılıyor, işkence görüyor, infaz ediliyor. Kaşla göz arasında yokolan bu insanlardan bazılarını Nasan Tur yeniden görünür kılıyor. Onların portrelerini çizdiriyor. Bu insanların yüzlerinin bakışlarımız önünde yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla, bir an için bile olsa uzağımızda ya da yakınımızdaki bir ülkede yargılanmadan öldürülen insanların yazgısıyla ilgilenebiliyoruz. O kişinin portresinin, “Aranıyor” ilanının karşısında buluyoruz kendimizi.

Toplumumuzun bu karanlık tablosuyla tam bir tezat halinde olan serginin ikinci kısmındaysa son dakika haberi olarak sadece olumlu olaylar veriliyor. “Bugün hiçbir trafik kazası olmadı / Bütün uçaklar rötarsız iniş yaptı/ Guantanamo’da kimse işkence görmüyor / Somalili kaçakların hepsi sağ salim karaya çıktı/ Royal Bank of Scotland, 9 bin kişiyi işe alacağını açıkladı.”

Burada yer alan “iyi haberlerden” biri de kuşkusuz 1974’te Almanya’nın Offenbach kentinde, Türkiyeli bir göçmen ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Nasan Tur’un şu sıralar “İstiklal Serüveni” çerçevesinde İstanbul’daki ilk kişisel sergisini açıyor olması.”
RENÉ BLOCK, Nasan Tur “Ortak Duyuru / Collective Notice” sergi broşürü, YKY, 2009.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT