Osmanlı Sultanları Kaftanları Gün Işığına Çıkıyor

Tarihler: 05 Mart 2010 Cuma ~ 14 Mart 2010 Pazar

Yer: Airport Outlet Center

Adres: Londra Asfaltı Kuleli Mevkii, E-5 Karayolu Üzeri, Bakırköy, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 465 8575

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2010 ~ Mar 14, 2010

Osmanlı Sultanları’nın Kaftanları konulu İSMEK Özel Koleksiyonu, Airport Outlet Center’de düzenlenen bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. İSMEK usta öğretici ve kursiyerleri tarafından aslına sadık kalınarak üretilen kaftanlardan oluşan sergi 14 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinliklerin düzenlendiği bugünlerde İSMEK ve Airport Outlet Center “Osmanlı Sultanları’nın Kaftanları” konulu sergide yer alan ürünler, İSMEK usta öğretici ve kursiyerleri tarafından uzun süren bir çalışma sonucu üretildi. 18. ve 19. yüzyılda Osmanlı saraylarında padişah eşleri tarafından giyilen kıyafet ve kaftanlar, döneme ait renk, model ve işleme tekniklerine sadık kalınarak hazırlandı. Kolon ve ipek kadife, ipek şantuk, ipek tafta, düşeş saten gibi kumaşların kullanıldığı kaftanlar altın ve gümüş sim iplerle işlendi. 5 – 14 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergide kaftanların yanı sıra Osmanlı Saray kadınları tarafından kullanılan şemsiye, eldiven, kalpak, fes ve takılar da yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT