Oxytocin: Güven Üzerine Denemeler

Oxytocin: Güven Üzerine Denemeler

Tarihler: 14 Ekim 2016 Cuma ~ 15 Ekim 2016 Cumartesi

Yer: Haydarpaşa Garı Dikimevi Binası

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2016 ~ Eki 15, 2016

Haydarpaşa sahasındaki tarihi Dikimevi binası çağdaş sanat sergisine ev sahipliği yapıyor

1900’lerin başında inşaa edilen Tarihi Haydarpaşa Garı’ndaki Dikimevi binası, tarihinde ilk defa bir günlüğüne kamuya açık bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanat ortamındaki genç ve yeni sanatçıları görünür kılmak misyonu ile çalışmalarını yürüten DAS Art Project., bu tarihi binada “Oxytocin: Güven üzerine denemeler” adlı ilk sergisi gerçekleşecek. 14 Ekim 2016’da açılışı yapılacak ve tek bir gün açık kalacak serginin teması ise güven.

Genç küratöryel ekibi ve farklı disiplinlerde üretim gerçekleştiren sanatçılarıyla “DAS Art Project.”, “Oxytocin: Güven üzerine denemeler” adlı ilk sergisini 14-15 Ekim 2016 tarihlerinde Tarihi Haydarpaşa Garı Dikimevi Binası’nda gerçekleştiriyor. Sergi,14 Ekim 2016 akşamı performanslarla açılacak ve ertesi gün izleyicilerin ziyaretine açık olacak. Sergi kataloglarını klasik bir arşivleme niteliğinden çıkaran küratöryel ekip, farklı yazarlarla her evin kütüphanesinde kendine yer açacak “kaynak” niteliğinde de bir çalışma gerçekleştirdi. Diğer adı Muhacir misafirhanesi olan bu tarihi, ikonik binada yer alan çöküntülerin beraberinde getirdiği tekinsizlik tüm sergide fark edilecek. Üsküdar'ı Kadıköy'e bağlayan Haydarpaşa Köprüsü üzerinde yer alan girişten Haydarpaşa sahasına girecek olan seyirciler sergi alanına geldikleri anda farklı bir dünyaya girecek ve aslında güven alanlarından çıkmayı deneyimleyecekler.

Tek bir gün sürecek deneyim
Multi-disipliner sanatçıları bir araya getiren sergi, enstalasyondan performansa uzanan geniş yelpazede izleyiciye “güven” teması dahilinde farklı deneyimler yaşatacak. Kıymet Daştan, Tarık Töre, Güssol, Can Küçük, Deniz Kaprol ‘ün de aralarında bulunduğu 23 sanatçının bu temada ortaya çıkan sorularını bir araya getiren sergide, izleyici sanatçıların kişisel deneyimlerinden gelen güven sorgulamalarına tanıklık ederek, sanatçılarla ortak hislerini paylaşacak. Küratöryel ekibin kapsamlı çalışmaları ile farklı disiplinlerden yazarları bir araya getiren bir “kaynak” niteliğinde hazırladığı sergi kataloğu, sergiyi arşivleme işlevinin yanı sıra farklı disiplinlerden, sergiyle aynı temada çalışmaları buluşturuyor. Oxytocin’in sergi kataloğu; aralarında Ersin Kalkan, Ümit İnatçı ve Süreyyya Evren’in de bulunduğu, farklı arka planları olan yazarları bir araya getiriyor.”İnisiyatifin amacına yönelik bir şekilde sergi yalnızca 14-15 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.

DAS Art Project. nedir?
Bağımsız çağdaş sanat insiyatifi DAS Art Project., kurucu ve küratöryel ekibi üyeleri Çisem Asya Albaş, Tuğçe Kaprol Üler, Oğulcan Haşlaman ve Alper Turan’ın çağdaş sanatı ve genç sanatçıları görünür kılma misyonu ile bir araya geldi. DAS Art Project., bağımsız sanatçılarla çalışarak, sanatsal çalışmalarını tek bir mekanla sınırlı tutmuyor; yıl boyu ya mekruh durumda bulunan, tarihi olarak değerli mekanları ya da bazen bir düğün salonunu, bazen bir mahalle kahvehanesini sanat alanına dönüştürmeyi planlıyor. Ekip, mekanlara müdahale etmek yerine “Düşünmeden önce hissetmek” ile mekana uygun temalar dahilinde kısa sergiler düzenliyor. Güncel sanatın günümüzdeki düşünsel, antropolojik, sosyolojik ve politik arka planını bozmadan; sanatçıların üretimsel içerikleri, küratöryel tercih ve müdahalelerle şiirselliği vurgulamayı amaçlıyor. DAS Art Project., adını Almanca’daki “das” artikelinden alıyor. Tek başına bir anlam ifade etmeyen, önüne geldiği şeyi vurgulayıp özelleştiren “das” artikeli, temel amacın sanat projelerini sunmak olduğunu; birçok dilde yer alan maskülen/feminen artikeller yerine nötr/ cinsiyetsiz kelimelerle kullanılan bu artikelle ekibin sanatta androjenliği savunduğunu ifade ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT