Paralel Gerçeklikler

Paralel Gerçeklikler

Tarihler: 06 Şubat 2020 Perşembe ~ 09 Nisan 2020 Perşembe

Yer: Macar Kültür Merkezi

Adres: İmrahor Caddesi No:23 B Blok Kağıthane Polat Ofis Kağıthane İstanbul

Telefon: (0212) 243 82 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 6, 2020 ~ Nis 9, 2020
Macar Kültür Merkezi, 6 Şubat – 9 Nisan tarihleri arasında, küratörlüğünü Andrea Kovács’ın üstlendiği gerçeklik algımızla oynayan, çevremize ve doğaya farklı bakmamızı sağlayan, ziyaretçinin katılımına açık grup sergisi Paralel Gerçeklikler’e ev sahipliği yapıyor. Paralel Gerçeklikler, doğaya dair kavrayış yelpazesini genişletmeye odaklanırken yaratıcı veri işlemeye ve sosyal ağlara alternatif platformlar sağlayan teknolojik cihazların interaktif kullanımına ve malzemeye yaklaşımlarımızı yeniden keşfetmeye imkan tanıyor. Çeşitli mecra ve malzemelerden oluşan enstalasyonlar, sezgisel veya öğrenilmiş duyusal deneyimler aracılığıyla doğal ve tarihi olguları, bilgileri ve etkileşimleri araştırırken; bizi mekân, zaman, hayalgücü, tasarım, yüzeyler ve noktalar arasında yeni bağlantılar keşfetmeye davet ediyor. Sergideki işler, gözle görülür gerçeklik ve doğa parçaları hakkında dünya görüşleri sunuyor. Bu bireysel yaklaşımların bir araya gelerek gerçekliğe getirdiği paralel tanımlar, güzel sanatlardan medya sanatına, cam ve takı tasarımından oyuna farklı türlerle ve sanatçıların tahayyüllerinin katılımlı, basılı, yansıtılmış veya artırılmış izlenimleriyle gözler önüne seriliyor. Bitkilerden müzik üretmek mümkün! 7 Şubat Cuma günü 13:00 – 16:00 arasında, sergi kapsamında ‘Go Green’ isimli bir atölye gerçekleşecek. Atölyede, Moholy-Nagy Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nin (MOME) tekstil tasarım öğrencileri, bitkilerden müzik üretmek için sensörler yapmak; tekstil tekniği, teknolojisi ve doğasını kaynaştırmak; uyarlanabilen ve cevap verebilen yüzeyler geliştirmek için interaktif bir biçimde doğal materyaller, süreçler ve şiirsel formlar kullanacak. 12 kişiyle sınırlı olan atölye için macarkulturmerkezi@mfa.gov.hu adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir. Görsellere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT