Parça Bütün II

Parça Bütün II

Tarihler: 04 Eylül 2019 Çarşamba ~ 26 Ekim 2019 Cumartesi

Yer: Art On İstanbul

Adres: Meşrutiyet Cad. Bilsar Binası No: 90A, Şişhane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 259 1543

Web: http://www.artonistanbul.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 4, 2019 ~ Eki 26, 2019

Art On İstanbul, küratöryal sergi programı çerçevesinde “Parça Bütün” sergisinin ikinci ayağına ev sahipliği yapıyor. Guido Casaretto, Canan Dağdelen, Şakir Gökçebağ, Nuri Kuzucan ve Seçkin Pirim’in eserleriyle yer aldığı sergi, 4 Eylül - 26 Ekim 2019 tarihleri arasında görülebilir.

Sergi, merkez nokta olarak parça-bütün ilişkisini seçip sınırlı örnekler üzerinden hem zihinsel hem de plastik olarak yapıtın katmanlarını gözlemlemeyi ve karşılaştırmayı öneriyor. Guido Casaretto’nun “Calacatta Scarts” serisinden mermer ocaklarından çıkarılmış blok küpleri andıran eseri, zanaatin hüner ile malzemenin üzerinde kurduğu hakimiyet ile sanat nesnesi arasındaki ilişkiyi inceliyor. Seramik gibi hassas ve zor bir malzeme ile büyük yerleştirmeler yaratan Canan Dağdelen ise ayrıştırıp yeniden bütünleyerek mimarinin olanaklarını araştırdığı iki eseri ile sergiye katılıyor. Resim yüzeyinde mimari alanları andıran katmanlar inşa eden ve resmini bu katmanların sunacağı yorumlama olanakları üzerinden kurgulayan Nuri Kuzucan, sergide kısıtlı renk paleti le çoklu espaslar yarattığı Parça Bütün isimli eseriyle yer alıyor. Minimalist yaklaşımı ile yerleştirmelerinde resimsel bir etki yakalayan Şakir Gökçebağ, sergi için seçtiği “Reorientation” serisinden halının reformasyonu ile kurguladığı işinde boşluk-doluluk ve gözün tamamlayıcılığı konularına eğiliyor. Seçkin Pirim ise sergi için kâğıt malzeme ile ürettiği yeni işinde, birimlerin tekrarı ile bütüne ulaştığı soyut geometrik formlardan hareketle, her biri kendi başına bir birimken diğer birimlerle birlikte varlığını pekiştiren bir form sistemi sunuyor.

Her sene yinelenen “Parça Bütün” sergi dizisi, sanatçıların dünya görüşleriyle, sanat problematiğine bakışlarıyla ve plastik yaklaşımlarıyla gösterdiği farklılıklar ve ortaklıklar üzerinden yapıtların özgün karakterlerini inceliyor. Sergiye eşlik eden kitap, sanatçıların farklı dönemlerinden eser örnekleri ve üretim biçimlerine ilişkin yapılan sohbetlerle, kişisel pratiklerin zamanla geçirdiği evrelere ışık tutuyor. Sergi, yayını ile birlikte sanat yapıtının derinlikli ve çok perspektifli çözümlemeleri için bir eleştiri iklimi kurmak üzere sanat tarihine kalıcı bir belge bırakmayı amaçlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT