PAS-GEÇ - Touch-and-Go Sergisi

PAS-GEÇ - Touch-and-Go Sergisi

Tarihler: 18 Eylül 2019 Çarşamba ~ 29 Eylül 2019 Pazar

Yer: Galeri Bu Pavillion

Adres: Şahkulu Mah., Serdar-ı Ekrem Sok. No:11, Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 9193

Faks: 0212 243 9194

Web: http://www.galeribu.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2019 ~ Eyl 29, 2019

Galeri Bu Pavilion yeni sezona, Fransa'nın önemli sanat okullarından MO. CO. (Montpellier Contemporary) tarafından geliştirilen Saison 6 Artist Residency programının sanatçılarından oluşan "Touch-and-Go" sergisiyle başlıyor.

Saison 6, 16. İstanbul Bienali küratörü ve MO. CO. (Montpellier Contemporary) direktörü Nicolas Bourriaud tarafından geliştirilmiş, Montpellier Yüksek Sanat Okulu’ndan mezun olmuş altı genç sanatçı için tasarlanmış; yeni bir sanatçı rezidansı programıdır. Program, farklı ülkelerde, üç rezidanstan oluşmaktadır ve çağdaş sanat dünyasındaki majör etkinliklerle ilişkili olarak düzenlenmektedir. Saison 6, sanatçılarına bir yıllık bir süreçte, sanatsal pratiklerini ve profesyonel altyapılarını geliştirme olanağı tanır. Her rezidans programının ardından, sanatçılar araştırmalarını kısa süreli bir sergiyle ortaya koyar.

Sırasıyla Kochi-Muziris Bienali (Hindistan) ve Venedik Bienali’nin (Italya) ardından, Saison 6 İstanbul’daki sergileri, 16. İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak Galeri Bu’da gerçekleşecek. Galeri Bu’daki sergilerinin yanı sıra, ödül kazanmış bu altı sanatçı bienalin üç mekanında; işlerin üretiminden sergilerin kurulumuna kadar bienal sürecine de dahil oldular.

Nicolas Aguirre, Geoffrey Badel, Mona Kim, Corentine Le Mestre, Quentin L’helgoualc’h ve Chloé Viton bu bir senelik programın devamında araştırma ve düşünsel süreçlerini Galeri Bu, Galata’da PAS-GEÇ sergisi ile ortaya koyuyorlar.

Seyahat ettikleri çeşitli coğrafyalardan pek tabii etkilenerek, bu göçebe sanatçılar üretimlerini, beraberlerinde hiçbir malzeme ya da nesne getirmeksizin; yerel ekonomiye katılım ile bulundukları yerlerde gerçekleştirdiler. Bu çeşitli zaman dilimleri, eserlerinin bir arada varoluşuna dair yeni perspektifleri ortaya koydu. Her yeni yer, projelerine ilişkin diyalogları yeniden düşünmek için bir imkân yarattı, adım adım, heterojen bağlamlarda yaratmaya dair sanatsal ilişkileri ile yüzleşebilir hale geldiler.

Rezidansın bu son bölümünün sonucu olan PAS-GEÇ sergisinde, her katılımcının öznellikleri aynı mekânda yankılanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT