Pg Art Gallery

Tarihler: 15 Ekim 2008 Çarşamba ~ 19 Ekim 2008 Pazar

Yer: Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı

Adres: Cevdetpaşa Cd. No: 15/3 Bebek / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212-263 33 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2008 ~ Eki 19, 2008
Contemporary İstanbul
15 – 19 EKİM - 2008
Pg Art Gallery

Pg Art Gallery Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda Sanatseverlerle Buluşuyor

Geçen sene İstanbul’da gerçekleştirilen en başarılı uluslararası organizasyonlardan biri olarak ülkemizde ve dünyada geniş yankı uyandıran Contemporary Istanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na bu yıl Pg Art Gallery sekiz sanatçı ile katılıyor. Hunt Slonem, Merih Akoğul, Jehsong Baak, Stanko Abadzic, Ayşe Wilson, Kemal Tufan, Günnur Özsoy ve Kerem Ozan Bayraktar ile resim, heykel ve fotoğraf bir araya geliyor.

New York’lu sanatçı Hunt Slonem Pg Art Gallery’nin standında ilk kez Türk izleyicilerle buluşuyor. Uluslararası sanat dünyasında çok önemli bir yere sahip olan sanatçı bu güne kadar dünyanın en prestijli sanat galerilerinde 250 den fazla sergi açmıştır. Amerika’da Marlborough Gallery tarafından temsil edilmekte olan sanatçının eserleri pek çok ülkede 80’den fazla müzenin koleksiyonunda yer almaktadır.

Modern ile post-modern, majör ile minör, Doğu ile Batı, resim ile fotoğraf arasında sıradan anlar üzerinden bir köprü kurmayı amaçlayan Merih Akoğul, “Standards” adlı sergisinde yer alan dokuz parçalı işiyle yer alıyor.

En önemli sanatsal ilhamının Robert Frank ve Joseph Koudelka’nın görsel dünyaları olduğunu belirten çağdaş fotoğraf sanatının dünyadaki önemli isimlerinden biri olan Amerikalı Jehsong Baak mekanların, sınırların ve zamanın belirsizliğinde geziniyor. Sanatçının Delpire yayınevi tarafından yayınlanan kitaında yer alan iki büyük siyah – beyaz işi sergileniyor.

Yaşamını fotoğrafa adamış olan Hırvat kökenli sanatçı Stanko Abadzic, foto muhabiri olmasının da etkisiyle pek çok ülkeyi dolaşmış, bu ülkelerin sokaklarını ve insanlarını fotoğraflarında yansıtmıştır. Geçmişin izleriyle yüklü siyah – beyaz fotoğraflarında sanatçı, karmaşa ve savaşın hakim olduğu günümüz dünyasında kendine dönen bireyin içsel dünyasını izleyiciye sunmaktadır

Çağdaş sanatın usta isimlerinden Jeff Koons’un asistanlığını yapmış olan New York’lu ressam Ayşe Wilson’un “yüzücüler” dizisinden en son işleri sergileniyor.
Pek çok farklı malzeme kullanarak gerçekleştirdiği heykellerinin yanı sıra enstalasyon, performans, video gibi çalışmalara da yönelen Kemal Tufan yine eserlerini “zıtlıklar ve çelişkiler” temel konsepti üzerine kuruyor. Sanatçının daha önceki sergilerinde var olan ironik tavrı, yeni eserlerinde de farklı malzeme ve tekniklerle karşımıza çıkıyor.

Sosyal ve psikolojik konuları ele alırken kadın imgesini de yoğun olarak kullanan genç sanatçı Kerem Ozan Bayraktar bir yandan sanal dünyanın soğuk ve katı boşluğunu izleyicilere hissettirirken, bir yandan da içe dönük duygu yoğunluğuyla eserle izleyici arasında önemli bir bağ kuruyor.

Organik formlu üç boyutlu işleriyle tanıdığımız Günnur Özsoy, keçe ile kapladığı organik formlardaki işleriyle izleyicilerle buluşuyor. Doğal kök boyalarla renklendirilmiş keçe işler tek başlarına kullanılabildikleri gibi bir araya geldiklerinde de çeşitli düzenlemelere olanak sağlıyorlar.

Bu sekiz sanatçının eserlerini 15 – 19 Ekim tarihleri arasında Pg Art Gallery’nin B katında yer alan standında ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT