Pınar Akarsu Tınç - Kara Kadın Adası

Tarihler: 05 Kasım 2013 Salı ~ 24 Aralık 2013 Salı

Yer: Enka Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2013 ~ Ara 24, 2013

“Sana sığınıyor erkekler, çocuklar, karalar bağlamış anılar, kollarında sıcaklığında bir avuntu arayanlar, dertliler, kederliler, sana koşuyorlar ağlamaya için için; huzur bulmaya nefesinde, kokunda, sözlerinde, telkinle sırtları sıvazlayan ellerinde” diye başlıyor Ressam Pınar Akarsu Tınç’ın yeni hikayesi ‘Kara Kadın Adası’…

Enka Sanat Galerisi’nde, 5 -25 Kasım 2013 tarihleri arasında sergilenecek olan Kara Kadın Adası, Fransız Réunion Adası’nın kara kadınlarının gözlerindeki kabullenmiş sessizliği, şükrederken affeden gizliliği, ressamın zarif darbeleriyle sanatseverler ile buluşturuyor.

Fransız Réunion Adası’na 2012 yılının Ağustos ayında yerleşen Ressam Pınar Akarsu Tınç, Enka Okulları sergisi için hazırladığı yeni sergisi Kara Kadın Adası’nda, bu adanın yüzü tedirgin, yüreği naif kadınlarını sanatseverler ile buluşturuyor.

“Fırtınadan, kasırgadan, açlıktan, susuzluktan, ölümden kaçarken karşılarına çıkan adaya sığınan korsanlar gibi, sana kaçıyorlar” diye anlattığı ada kadınlarını, ‘kara kadın’ olarak tabir ediyor Tınç. Bu yolculuğa nasıl çıktığını, ‘kara kadınlarla’ nasıl tanıştığını ise şöyle anlatıyor ressam; “2012 Ağustos ayında Fransa’nın Hint okyanusundaki eski dominyonu La Réunion adasına yerleştim. Türkiye’ye yaklaşık 7 bin kilometre. Madagaskar’ın doğusunda, haritada varla yok arası bir kara parçası. Medeniyet, buralara kadar taşınmış olmasına rağmen, ada Avrupa’dan çok farklı. Doğası tropik, insanları kültürü Afrika Avrupa Hint ve Çin medeniyetlerinden bir karışım. Durmadan resmediyorum gördüklerimi. Her şey o kadar yeni ki benim için. Durmadan çiziyorum insanları, hayvanları, bitkileri, böcekleri, hayatımda daha önce hiç görmediğim balıkları, volkanı, evleri ve çağlayanları…”

Enka Okulları sergisi için Ada’nın en değerli kaynağını, kara kadınlarını seçtiğini söyleyen Tınç, “Ben de uyandırdıkları buruk mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım o kara kadınların gözlerindeki kabullenmiş sessizliği, şükrederken affeden gizliliği sizlerde fark edersiniz. Belki, bizim kadınlarımızdan da esintiler hissedersiniz” diyor.

Ressamın 11’inci kişisel sergisi olan Kara Kadın Adası, Enka Sanat Galerisi’nde, 5 -25 Kasım 2013 tarihleri arasında sergilenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT