Pişmanlık

Pişmanlık

Tarihler: 10 Eylül 2019 Salı ~ 27 Ekim 2019 Pazar

Yer: Pilevneli Gallery

Adres: Yenişehir Mahallesi, Irmak Cd. No:25 Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 259 03 94

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2019 ~ Eki 27, 2019

PİLEVNELİ Mecidiyeköy, 10 Eylül - 27 Ekim 2019 tarihleri arasında Tobias Rehberger'in izleyiciyi bir gölge oyununa davet eden çalışması "Pişmanlık" ve fayanslardan oluşan bir diğer enstalasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sanatçının bu işleri PİLEVNELİ Dolapdere'de 9 Eylül - 2 Kasım 2019 tarihleri arasında yer alacak "Bazen Hiç Olmadığından Daha İyi Olur" isimli sergisinin yanı sıra izlenebilecek.

Tobias Rehberger, seyircisini Dolapdere'de davet ettiği deneyimi Mecidiyeköy'e de taşıyor. Rehberger, 2014'de Schirn Kunsthalle, Frankfurt'ta da sergilediği heykeli "Pişmanlık" ile izleyicinin eserden kendi anlamını çıkarmasını istiyor. Eski neon tüpler, lunapark ve reklam ışıkları, çelikten oluşan eser, ışık-gölge oyunu yaratıyor. Rehberger izleyicinin asıl sanat eserinin hangisi olduğunu anlamamasını hedefliyor; çelik heykel mi yoksa yerdeki gölge mi?

Rehberger aynı zamanda fayanslardan oluşan enstalasyonunu PİLEVNELİ Mecidiyeköy'de sunuyor. İlk defa Fondation Beyeler'de, daha sonra 2015'de Art Basel Miami Beach'de sergilenen işinde sanatçı, toplumun 'ahlaki' koruyucu olarak gördüğü çağdaş medyayı mecazen eleştiriyor. Rehberger günümüzde sıkça karşılaştığımız görüntüleri çelişkili bir biçimde hem 'pikselleyen' hem de açığa vuran çağdaş medyayı ele alarak seyirciyi yeni sorularla sergiden ayrılmaya teşvik ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT