Plastic Tree Vol. III

Tarihler: 15 Ocak 2009 Perşembe ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi

Yer: Dirimart

Adres: Abdi İpekçi Cad. 7/4 TR-34367 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 212 291 34 34

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2009 ~ Şub 28, 2009
PLASTIC TREE VOL. III
15 Ocak - 28 Şubat 2009
Açılış: 14 Ocak Çarşamba, 18.00

Dirimart, Plastic Tree Vol. III sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. Plastic Tree Vol. III grup sergisi, sekiz güncel sanatçıya ait, farklı zamanlarda üretilen eserleri Ekrem Yalçındağ küratörlüğünde bir araya getiriyor. 15 Ocak’ tan itibaren izlenecek sergide Sabine Boehl, Doğan Doğan, Hayal İncedoğan, Sandra Mann, Bahar Oganer, Barış Sarıbaş, Sabire Susuz ve Halil Vurucuoğlu’na ait tuval resimleri ve fotoğraflar yer alıyor.

Frankfurt Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Offenbach Sanat Akademisi’nde Görsel İletişim eğitimi alan Sandra Mann (1970) fotoğraf ve enstalasyon üzerine yoğunlaşan bir sanatçı. Son kişisel sergisi, ‘daylife’, VKV Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi’nde (Operation Room) gerçekleşen Mann, Dirimart’ta fotoğraflarıyla yer alacak.

Berlin’de yaşayan Doğan Doğan (1967) beyaz monokrom resimlerinde hayvan figürlerini konu ederken, Sabine Boehl (1974) tuval üzerine boncukların işlenmesi ile tipografik ve motifsel eserler üretiyor.

İzmirli sanatçı Hayal İncedoğan (1980) non-figüratif tuval resimlerinde ‘ornament’ten yola çıkarak form ve biçimleri soyutlama üzerine çalışıyor. İzmirli bir diğer sanatçı Sabire Susuz (1967) ise enstalasyondan performansa, serigrafiden tuval resmine uzanan geniş bir alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Bahar Oganer (1980) kendi kurgusu ile iç mekân ya da sokaklardan çektiği fotoğrafları soyut renk düzenlemesine indirgediği resimleriyle yer alıyor.

Dirimart’taki son kişisel sergisinde uçak motiflerini kullanmasıyla dikkatleri çeken Barış Sarıbaş (1979) arka ve ön olmak üzere iki katmanda gerçekleştirdiği tuvalleri ile sergilenecek.

Son dönemde yoğunlaştığı fotoğraftan hareket eden Halil Vurucuoğlu’nun (1984) renkli kartonları kesip, üst üste yapıştırarak (kâğıt kesme) malzemeden yola çıkan ve bir yönüyle pop karakter taşıyan eserleri de izlenebilecek.

PLASTIC TREE VOL. III 15 OCAK – 28 ŞUBAT 2009 tarihleri arasında Pazartesi-Cumartesi, 10.00 19.00 saatleri arasında izlenebilir. Bilgi için lütfen galeriyle iletişime geçiniz: info@dirimart.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT