Plato Sanat Portfolyo Serisi’nin İlk Sanatçısı Şakir Gökçebağ

Tarihler: 03 Nisan 2013 Çarşamba ~ 12 Mayıs 2013 Pazar

Yer: Plato Sanat

Adres: T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Ayvansaray Cad. No: 45 Balat Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 621 12 47

Web: http://http://www.platosanat.org.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2013 ~ May 12, 2013

Plato Sanat, kariyerlerinin ortasındaki önemli sanatçıların çalışmalarını Portfolyo Serisi adı altında sergiliyor. Sanatçıların kavramsal ve biçimsel çalışmalarının sırasıyla sergileneceği Portfolyo Serisi’nin ilk sanatçısı ise Şakir Gökçebağ. Gökçebağ’ın eserleri 3 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında Plato Sanat / T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü’nde sergileniyor olacak.

Plato Sanat, solo sergileri seri halinde düzenleyerek Türkiye'deki güncel sanat dünyasını yeniden gözden geçirmeyi ve temsil etmeyi amaçlıyor. Bu portfolyo serisi ile sanatçının yapıtlarının başlangıcı, gelişimi ve şu andaki durumunun ifade edilmesi planlanıyor. Sanatçının retrospektif özellikler taşıyan eserlerinin sunulacağı sergi, sanatçıya ve güncel sanata dair önemli bilgiler taşıyor.

Günlük hayatta kullandığımız objeleri çözümleyerek bilgimizin ’göreceli ‘ olduğuna dikkat çeken Şakir Gökçebağ, toplumu ve hayatı deneyimleme biçimlerimize alternatifler öneriyor. Çoğunlukla ready-made objeler ve mekansal yerleştirmelerle gündelik hayatta kullandığımız objeleri, kullanım alanlarından uzaklaştırıyor. Objeler izleyicinin gözünde yeni, garip ve bazen de absürd şekil ve anlamlar kazanıyor.

Yirmi yılı aşkın süredir yaptığı güçlü ve zorlayıcı işlerinde Ready-made, DADA, Sürrealizm, Bauhaus ve Minimalizm'den etkilenen Gökçebağ, içinde bulunduğumuz dünyayı ve birlikte yaşadığımız objeleri nasıl algıladığımızı sorguluyor.

Şakir Gökçebağ, obje bazlı işlerinin yanı sıra fotoğraf mecrasını da kullanarak, optik illüzyon ve hileler aracılığıyla gözlerimizin ve algımızın yetersizliğini ortaya çıkarıyor.

Plato Sanat Portfolyo Serisi 1 – Şakir Gökçebağ Sergisi, 3 Nisan – 12 Mayıs 2013 tarihleri arasında T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü’nde ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT