Pötikare Hayatlar - Esin Turan

Tarihler: 26 Ekim 2010 Salı ~ 27 Kasım 2010 Cumartesi

Yer: DAİRE Tophane

Adres: Boğazkesen Cad. No:65 Tophane 34255 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 244 12 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2010 ~ Kas 27, 2010

Avusturya’da yaşayan ve çalışan Türk sanatçı Esin Turan‘ın Türkiye’deki ikinci kişisel sergisi “Pötikare Hayatlar„ 26 Ekim - 27 Kasım tarihlerinde DAİRE Tophane’de gerçekleşiyor.

Sanatçı onuncu kişisel sergisindeki yapıtlarında, cinsellik, kadın ve kadının rolü ile içinde bulundugu sistemler ve bunların günümüz toplumdaki ve tarihsel süreç içindeki yansımaları üzerinden toplumun dayattığı düşünce ve görme biçimlerini sorguluyor.

Çıkış noktası olarak kadın hakları hareketinin öncülerinden biri olan Amerikalı yazar ve şair Sylvia Plath’ı alan Esin Turan, yazarın sembolik anlatımlarla yüklü şiirlerini kadının toplumdaki rolünü çözümlemede kullanıyor.

Sanatçı, toplum tarafından dayatılan, erkeklik ve kadınlıkla ilişkilendirilmiş sosyal ve kültürel normların hala etkin olduğunu ve cinsiyet (gender) kavramının toplumdaki yansımasının kadına ve erkeğe atfedilen rollerden ibaret oldugunu düşünüyor. Bunu da, eserlerinde kullandığı 1870’lerden bugüne uzanan buluntu fotoğraflardaki yüzler ve giysiler değişse de toplumsal cinsiyet anlayışının çok da değişmediğini vurgulayarak gösteriyor. Bu yüzeysel değişimin izleri ise 1950’lerden günümüze yazılı ve görsel basındaki kadın imajının takibinde görülebilir.

“Pötikare Hayatlar” , 26 Ekim - 27 Kasım 2010 tarihlerinde Salı - Cumartesi 11.00 - 19.00 arası DAİRE Tophane`de izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT