Prof. Dr. Erdinç Bakla - Göbeklitepe Rüzgarı

Tarihler: 20 Mart 2012 Salı ~ 14 Nisan 2012 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No: 6 Nişantaşı Şişli İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 20, 2012 ~ Nis 14, 2012

Usta heykeltraş Erdinç Bakla Anadolu uygarlıklarını yorumluyor

FMV Galeri Işık Teşvikiye Türkiye’nin önemli heykeltıraşlarından Prof. Dr. Erdinç Bakla’nın “Göbeklitepe Rüzgarı” sergisine ev sahipliği yapacak.

Türk heykel sanatının önemli ismi Prof. Dr. Erdinç Bakla’nın Anadolu uygarlıkları bağlamıyla 1996 yılında başladığı “Hitit Rüzgarı”, “Troia Rüzgarı”, “Çatalhöyük Rüzgarı” adlı sergiler dizisine 20 Mart’ta Galeri Işık Teşvikiye’de açılacak olan “Göbeklitepe Rüzgarı” sergisi ekleniyor.

Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’de 20 Mart-14 Nisan 2012 tarihleri arasında görülebilecek sergi, Anadolu uygarlıklarıyla heykel sanatının bakış açısıyla bir kez daha tanışmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

Heykeltıraş Bakla, Şanlıurfa Göbeklitepe’de kazı alanında başlayan ve iki yıl süren çalışmaların ürünü olan “Göbeklitepe Rüzgarı”nda Göbeklitepe buluntularına çağdaş yorumlar getirerek “T” şeklindeki dikilitaşları birer insan olarak niteleyen eserlere imza attı.

Dünyanın ilk tapınma merkezi Göbeklitepe

Şanlıurfa’ya 20 km uzaklıkta bulunan Göbeklitepe kazı alanı dünyanın ilk tapınma merkezi olarak kabul ediliyor. Halen arkeolojik çalışmaların sürdüğü bölge arkeoloji ve sanat tarihçilerinin ilgi odağı haline geldi. M.Ö 10.000’lere ışık tutacak yirmi kadar tapınağa ait kalıntılar “Dünya kültür mirası” listesine alındı. Kazı alnının en göze çarpan buluntuları olan T şeklindeki taşlar ise bilim insanlarını şaşırtmayı sürdürüyor. Yaklaşık 200 adedi bulan ve üzerine çeşitli hayvanlar kabartma olarak işlenmiş, 50 ton ağırlığındaki eserler, büyük hayranlık ve ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Erdinç Bakla

Heykeltıraş Bakla 1939 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. 1958 yılında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu‘na girdi. 1962 ise Mezun oldu ve aynı okula asistan olarak girerek, Hakkı İzet ve Jan Grove’nin asistanı oldu. İlk kişisel sergisini 1967 yılında açan Bakla, Marmara Üniversite’nde öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. Sanatı üzerine Prof. Kaya Özsezgin tarafından “Erdinç Bakla” adlı bir kitap da hazırlanan Heykeltıraş, 1996 yılından bu yana Anadolu kültürüne dair çalışmalar gerçekleştiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Ulkemizin onde gelen sanatcilarindan Erdinc Bakla'nin kalbi Hitit, Truva ve simdi de Gobeklitepe ile Anadolumuzun gobeginde atiyor. Sanatinda 50 yili asan Bakla'nin olgunluk donemi sergilerini kacirmamak lazim.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT