Puşkin Müzesi

Tarihler: 14 Mart 2021 Pazar ~ 14 Mart 2021 Pazar 14 Mart 2021 19:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Online Etkinlik - 105.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2021 ~ Mar 14, 2021
Puşkin Müzesi – Sanal Müze Gezisi

Rusya’nın başkenti Moskova ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler vaat ediyor. Devasa meydanları, gösterişli tarihi yapıları, rengârenk kiliseleri ile görenleri ihtişamına davet eden Moskova müzeler bakımından da oldukça zengin. 1912 yılında ziyarete açılmış olan Puşkin Devlet Güzel Sanatlar Müzesi Moskova’da görülmesi gereken başlıca kültür & sanat duraklarından biri.  Kısa ismiyle Puşkin Müzesi, Antik Mısır’dan Avrupalı sanatçılara kadar dünyanın en büyük sanat koleksiyonlarından birine sahip olarak Rusya’da bulunan Hermitage ve Rus Devlet Müzesi gibi müzelerle birlikte ilk sırada anılıyor. Yağlı boya tablolar, çizimler, baskılar ve heykellerin de dâhil olduğu yaklaşık 700 bin esere ev sahipliği yapan Puşkin Müzesi’nde sikke ve kâğıt para koleksiyonları da yer alıyor. Müzede Monet, Renoir, Pissarro, Gauguin, Cezanne, Picasso, Van Gogh gibi dünyaca ünlü sanatçıların tablolarını yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. Rodin’in heykel çalışmaları da Puşkin Müzesi’nin koleksiyonları arasında. Picasso’nun “Young Acrobat on a Ball”, Botticelli’nin “Annuciation”, Matisse’nin “Goldfish”, Monet’nin “Luncheon on the Grass”, Cezanne’ın “Pierrot and Harlequin” isimli eserleri müzenin başyapıtlarından sadece birkaçı. Puşkin Müzesi’ni ziyaret ettiğinizde görmeden geçilmemesi gereken bölümlerin başında Truva Hazineleri geliyor. Alman Heinrich Schliemann tarafından Batı Anadolu’dan yurt dışına kaçırılan Truva hazinelerinin bir bölümü Moskova’nın Puşkin Müzesi’nde sergileniyor.

Konuşmacı: Profesyonel Rehber  TİMUR GUDA

Bu sanal müze gezisine neden katılmalısın?
Dünyanın en önemli sanat eserlerini tanımak, Rusya’daki sanat anlayışını kavramak, sanat tarihinin önemli şahsiyetlerinin gizli kalmış yönlerini öğrenmek için katılmalısın.
Bu sanal müze gezisinde neler öğreneceksin?
Bugün müzenin koridorlarında sergilenen sanat tarihinin başyapıtlarının nasıl, neden ve nerede yapıldıkları, Rusya’ya nasıl getirildiklerini eserler, belge ve dokümanların sunumuyla öğreneceksin.  

Eğitim Seviyesi
Herkes için

Sanal Gezilerimiz Hakkında Genel Bilgilendirme
Bu SANAL MÜZE GEZİSİ bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
Sanal Müze Gezileri profesyonel rehber eşliğinde yapılmaktadır.
Görüntüler verilirken rehber müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
Sanal gezi sırasında anlatım sürerken rehbere yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür
Sanal Müze gezisi 2 saat sürmektedir. Her gezi sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir. 
Sanal Müze gezimizde katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır
Sanal Müze Gezisine katılmak için online olarak ya da misafir danışmanından kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Geziyi kaçıranlar için telafi gezi yapılmayacaktır.

SANAL GEZİ PROGRAMI
Puşkin kimdir? 
Müze nasıl kuruldu? Eserler nasıl getirildi?
Koleksiyonlar hakkında bilgiler
Sanatçılar hakkında bilgiler (Monet, Renoir, Pissarro, Gauguin, Cezanne, Picasso, Van Gogh)
Eserler hakkında bilgiler (Picasso’nun “Top üstünde genç akrobat ”, Botticelli’nin “Müjde”, Matisse’nin “Japon balığı”, Monet’nin “Kırda öğlen yemeği”, Cezanne’ın “Pierrot ve Harlequin”)
Truva Hazineleri hakkında bilgiler

REHBER
Profesyonel Rehber TİMUR GUDA

1966 yılında İzmir’de doğdu. Orta ve Lise eğitimini İstanbul İtalyan Lisesi’nde, Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İİBF Uluslararası Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü’nde tamamladı.
1989 -1996 yılları arasında Net Holding bünyesindeki Net Turizm A.Ş.’de dış pazarlama departımanında İtalya sorumlusu olarak çalıştı.
1996 yılında Turizm Bakanlığı Profesyonel Turist Rehberliği Sertifika Programını tamamlayarak Profesyonel Turist Rehberi Kokartı aldı.
1996 – 2000 yılları arasında Roma’da Vatikan Devleti tarafından düzenlenen;’’ Dinler Tarihi’’, ’’İkonografi’’, “Felsefe’’, “Mitoloji’’ ve ’’Anadolu’daki İlk Hıristiyan Toplulukları’’ konularında sertifika programlarına katıldı.
1996 – 2001 yılları arasında kurduğu Seyahat Acentesi ile incoming-outgoing turlar düzenledi. 
1996 yılından bu yana Profesyonel Turist Rehberliğine devam etmektedir. Türkiye ve İtalya başta olmak üzere İspanya, Fransa, Portekiz, Almanya, Yunanistan, Balkanlar, Baltık Ülkeleri, Finlandiya, Arjantin, Patagonya ve İngiltere’de Türk gruplarıyla medeniyetler tarihinin izlerini sürmektedir.
2001 – 2005 yılları arasında İzmir İtalyan Ticaret Odasında tercümanlık ve çevirmenlik yaptı. 
2017 yılında Doğu-Batı Yayınevi tarafından, İtalyancadan Türkçeye çevirdiği Francesco Petrarca'nın Secretum Meum ve Niccolo Machiavelli'nin Prens kitapları yayınlandı.
2021 yılında Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayınlanacak Pietro Greco'nun Pi Sayısının Tarihi ve Dante Alighieri'nin Ziyafet kitapları basıma hazırlanmaktadır.  
2005 yılından bu yana farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türk işadamlarına İtalya’da katıldıkları fuarlarda ve iş gezilerinde eşlik etmekte, İtalyan firmaları ile ticari ilişkilerini planlama ve koordinasyonu alanında danışmanlık hizmeti vermektedir.
Timur Guda evli ve bir çocuk babasıdır. 

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT