Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları

Tarihler: 17 Mart 2012 Cumartesi ~ 20 Mart 2012 Salı

Yer: Taksim Metro Sergi Salonunda

Adres: Taksim Metro Sergi Salonu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2012 ~ Mar 20, 2012

Akhisar Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen “Renkler, dokular, yaşanmışlıklar perspektifinde; Akhisar Kadrajları” adlı fotoğraf sergisi 17 – 20 Mart 2012 tarihleri arasında Taksim Metro Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

9 bin yıllık bir geçmişi ve 5 bin yıllık bir “kentlilik bilinciyle” son derece önemli ve zengin bir tarihi-kültürel dokuya sahip olan Akhisar’ın, arkeolojik geçmişine ve bu gününe ait fotoğraflarının yer aldığı “Renkler, dokular, yaşanmışlıklar perspektifinde; Akhisar Kadrajları” adlı fotoğraf sergisi 17 Mart 2012, Cumartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan açılış ile sanatseverlerle buluşacak.

Akhisar; geçmişi boyunca toprakları üzerinde hüküm sürmüş her medeniyetten izler taşımasının yanı sıra Hıristiyanlığın yayıldığı ve İncil’de adı geçen ilk yedi kiliseden birine de ev sahipliği yapması sebebiyle “dinler tarihi” açısından da çok önemli bir merkez konumundadır. Ayrıca; çalışmalarına 2011 yılında başlanan “Akhisar Thyateira Kazısı”nın, Anadolu tarihini aydınlatan en önemli 11 kazı içinde yer alması, ilçenin tarihi ve kültürel açıdan taşıdığı önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Akhisar’ın sahip olduğu kültürel zenginliğin öneminin vurgulanmasında ve tanıtımında, ayrıca “inanç turizminin” geliştirilmesinde önem taşıyan sergi Taksim Metro Sergi Salonu’nda 20 Mart 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT