Rich and Strange

Rich and Strange

Tarihler: 05 Mayıs 2018 Cumartesi ~ 10 Haziran 2018 Pazar

Yer: NOKS Bağımsız Sanat Alanı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2018 ~ Haz 10, 2018

Londra’da bir bit pazarında bulunmuş, eski bir fotoğraf. Fotoğrafçısı bilinmiyor. Fotoğraf bir grup insanı, beyaz Avrupalılar ve siyahi (belki de) Kuzey Afrikalıların bir karışımını gösteriyor. İnsanlar kuru toprak üzerinde, darmadağınık bir grup barakanın önünde duruyorlar. Bir adam çekçeğin yanında oturuyor. Duvarlar badanalı. Bir salkım muz. Bir bisiklet tamirhanesi. Siyah takım elbiseli, sıska bir adam gezinirken tırnaklarını yiyor. Palmiye ağaçları çatıların üzerinde yükseliyor. Ve uzakta, İngiliz tarzı yarı müstakil bir dizi ev. Fotoğrafın ortasına doğru Alfred Hitchcock. Onu tanımak zor değil. Genç bir adam olmasına rağmen kendine has çene yapısı ve vücut hattı belirgin. Siyah şapka, çizgili pantolon, beyaz gömlek ve karikatürvari karnının üzerine oturan kısa bir kravat. Aynı anda hem genç hem de yaşlı görünüyor.

Görüntüler dünyası dijitalleştikçe, geçmişten günümüze kalan basılı fotoğraflar da kendilerine yeni evler bulmak için sürükleniyorlar. Hitchcock bir gerilim ustasıydı fakat fotoğraftaki gerilim başkaydı. Fotoğraflar gösterir ama anlatmaz. Betimler ama açıklamaz. Fotoğraflar olgusal muammalardır. Kitap, fotoğrafa yakınlaşarak sonsuz görünen ayrıntıları seçer: Afrika barakaları, çekçek, Avrupa’dan zambak beyazlığında film yıldızları, gergin bir yapımcı, bir kameraman, dağınık sahne. Hepsi, Kuzey Londra’daki Elstree’de bir arazide. Zengin ve Tuhaf, fotoğrafların maddeselliği, film yapımcılığı, terkedilmiş arşivler ve bu fotoğrafı çekip zaman içerisinde ismi kaybolmuş fotoğrafçı üzerine bir saygı niteliğinde bir video ve fotoğraf kitabından oluşmaktadır.

4 Mayıs 2018 saat 19:00'da açılacak olan Rich and Strange sergisi 05 Mayıs –10 Haziran 2018 tarihleri arasında Cumartesi ve Pazar günleri 14:00 – 19:00 arasında NOKS Bağımsız Sanat Alanının Yeldeğirmeni Kadıköy'deki yerinde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT