“Ruhisuyüz” Sergisi

Tarihler: 21 Mayıs 2012 Pazartesi ~ 30 Mayıs 2012 Çarşamba

Yer: Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası

Adres: Boğazkesen Cad. Defterdar Yokuşu No: 2 Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 16 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2012 ~ May 30, 2012

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Ruhi Su 100” etkinlikleri kapsamında Ruhi Su’nun yaşamından kesitler veren ve özel eşyaları ile desteklenen “RuhiSuyüz” sergisi Tophane-i Amire’de açılıyor.

Ruhi Su’nun hiç sergilenmeyen özel eşyaları ile yaşamının anlatılacağını sergide Ruhi Su’nun sazları, cezaevinde ürettiği el işleri ve fotoğraflarının yanı sıra pek çok obje de yer alacak. Serginin küratörlerinden Karabey Aydoğan serginin içeriğini şöyle tanımlıyor: “Bu, Ruhi Su ile göz göze geleceğimiz, sade yaşamına bir adım daha yaklaşabileceğimiz bir sergi. Bu sergide Kastamonu'lu bir aşık tarafından armağan edilen bugün 170 yaşındaki sazı da, korsan plakları da, Harbiye cezaevindeyken Sıdıka Hanım’la parmaklıklar ardından yaktığı kibrit ışıkları ile haberleşme malzemeleri de yer alıyor.”

Mucizeler Dükkanı kurucusu Kemal Gökhan Gürses’in koordinatörlüğü ve tasarımı ile gerçekleştirilen serginin küratörleri Can Kartoğlu ve Karabey Aydoğan. Serginin mekan düzenlemesi Prima Uygulama Atölyesi-Figen Çöloğlu'na ait.

Tophane-i Amire’de 16 Mayıs’ta saat 19.30’da yapılacak kokteyl ile başlayacak olan serginin açılışına Ruhi Su Dostlar Korosu da türküleriyle eşlik edecek.

Ziyaret saatleri: Pazartesi hariç her gün 10:00-17:00

28 Mayıs 2012 MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu, Gençlik Festivali Ruhi Su Dostlar Korosu Konseri.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT