Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki sergiler 2 Ağustos’a kadar uzatıldı!

Tarihler: 24 Haziran 2009 Çarşamba ~ 02 Ağustos 2009 Pazar

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Caddesi No: 22 Emirgan İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00 - http://muze.sabanciuniv.edu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2009 ~ Ağu 2, 2009
Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki sergiler 2 Ağustos’a kadar uzatıldı!
Osman Hamdi Bey’in “Mimozalı Kadın”ı da sergiye katıldı.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) ev sahipliği yaptığı “Batı’ya Yolculuk - Türk Resminin 70 Yıllık Serüveni (1860 - 1930)” ve “Lizbon Bir Başka Şehirden Hatıralar” sergileri, gördükleri yoğun ilgi nedeniyle 2 Ağustos 2009 Pazar gününe kadar uzatıldı.
Osman Hamdi Bey’in eşini resmettiği “Mimozalı Kadın” adlı tablo ise SSM’deki “Batı’ya Yolculuk” sergisine eklendi. Türk resim sanatının en önemli eserlerinden biri olan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne ait 1906 tarihli tablo, ziyaretçilerle buluşmayı bekliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Sergilerde; aynı zaman diliminde yaşamış, dönemin sanat merkezi Paris’ten doğan akımlardan haberdar olmakla beraber, kendi şehirlerinin görüntülerini, insanlarını ve ruhunu resimlerine yansıtmaktan vazgeçmemiş Türk ve Portekizli sanatçıların eserleri yer alıyor. Söz konusu eserlerin müzemizde aynı çatı altında sergilenmesinin, tüm sanatseverler için bulunmaz bir fırsat olduğuna inanıyorum. Bu nedenle, gelen talepleri de göz önüne alarak, sergilerin süresini 2 Ağustos’a kadar uzatmaya karar verdik.” dedi.
Yüksel İnşaat A.Ş.’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Batı’ya Yolculuk - Türk Resminin 70 Yıllık Serüveni (1860 - 1930)” sergisi, Osman Hamdi Bey’den İbrahim Çallı’ya, Feyhaman Duran’dan Namık İsmail’e, her biri 19. yüzyılda doğmuş ressamlarımız aracılığıyla, Türk resim sanatının zengin öyküsünü mercek altına alıyor. Küratörlüğünü Ferit Edgü’nün yaptığı sergide yer alan Osman Hamdi Bey’in ünlü eseri Kaplumbağa Terbiyecisi’nin ikinci versiyonu sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Calouste Gulbenkian Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen ve küratörlüğünü Helena De Freitas’ın yaptığı “Lizbon Bir Başka Şehirden Hatıralar” sergisi ise 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başını kapsayan zaman diliminde yaşamış önemli Portekizli sanatçıların eserleriyle, Lizbon kentini tanıtıyor. Sergide, aralarında 6 duvar halısının da bulunduğu 73 tablo ve 30 fotoğraf yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT