Sami Savatlı - Katmanlı Rastlantılar

Sami Savatlı - Katmanlı Rastlantılar

Tarihler: 24 Ekim 2018 Çarşamba ~ 13 Kasım 2018 Salı

Yer: Sevil Dolmacı Art Consultancy

Adres: Teşvikiye, Narmanlı Apartmanı No: 24/32, Maçka Cd. Şişli İstanbul

Telefon: (0212) 258 95 85

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 24, 2018 ~ Kas 13, 2018

Mimari ve tasarım işleri ile tanıdığımız Sami Savatlı, ‘Katmanlı Rastlantılar (Layered Coincidences) Sergisi’ ile 24 Ekim 2018, Çarşamba günü sanatseverlerle bir araya gelecek. Sevil Dolmacı Art Consultancy bünyesinde gerçekleşecek Sami Savatlı’nın ilk kişisel sergisi Katmanlı Rastlantılar Sergisi’nde toplam 24 eser yer alacak.
Geleneksel sanatların ötekileştirildiği ve çağdaş sanattan çok kalın duvarlarla ayrıştığı günümüzde, gündelik hayatımıza bu geleneğin izlerini taşıyan sanatçı; hat, tezhip, minyatür gibi geleneksel sanatların yanı sıra geleneksel zanaat dalları, bunların üretim yöntemleri ve içerdikleri derin anlamları işlerinde referans olarak kullanıyor. Sami Savatlı, bu referansları çağdaş sanat perspektifi ile kimi zaman resme, kimi zamanda çok boyutlu işlere dönüştürüyor. Sergide, sanatçının tual ve ahşap üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarının yanı sıra bronz heykelleri, ayna enstalasyonu ve video işi yer alıyor.
Sami Savatlı’nın ‘günümüz ve geleneksel’ arasındaki duygusal ve zamansal çok katmanlılığı fiziksel dünyaya çıkaran işlerinde, aşinalık ve yabancılık duygusu aynı anda yaratılıyor. Sanatçının ortaya çıkan bu dualiteden beslenerek hayata geçirdiği eserlerinin yer aldığı ‘Katmanlı Rastlantılar Sergisi’ 13 Kasım 2018 Salı gününe kadar sanatseverleri ağırlayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT