Samples, Kentlilere Kentin Aynasını Tutuyor

Tarihler: 14 Eylül 2010 Salı ~ 14 Eylül 2010 Salı

Yer: Kadırga Parkı

Adres: Eminönü Kadırga Meydanı Sk 23 34126 Şehsuvarbey - Eminönü İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2010 ~ Eyl 14, 2010

Istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti tarafından desteklenen Kent ve Sanat Projesi, Samples gösterisini hayata geçiriyor. Kentin eylemlerini, eylemlerin altında yatan etkenlerini sorgulayarak kentsel alanı ve bu alanın hikayelerini yansıtan SAMPLES projesinin gösterisi 14 Eylül’de Kadırga Parkı’nda sanatseverlerle buluşacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Avrupa Kültür Derneği ile Romanya’dan Altart Foundation işbirliğiyle gerçekleştirilen projede örnekleme yöntemi kullanılıyor. Samples gösterisinde sanatçılar kentsel bir yığılma içinde yaşayan kentlinin toplumsal hayatında bireysel günlük ritüellerden, grup davranışlarına kadar yineleyen kalıpları araştırıyor. Sergilenecek performansda sanatçılar ses, görüntü ve hareketi birleştiriyor.

Gösteride kentlilere yeni bir bakış ile kentin aynası tutulacak. Sanatçılar performansları sırasında aynı zamanda, kentlerde yaşayanları eylemlerini ve eylemlerinin altında yatan etkenleri sorgulamaya da davet edecek. Bir multimedya performansı olan Samples’e Romanya’dan István Szakáts, Mortlacreier, Fero Sinkó, Türkiye’den ise, Yasemin Nur Toksoy, Dicle Doğan gibi önemli sanatçı ve dansçılar katılacak.

Samples projesi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ve Romanya Kültür Enstitüsü, Cantemir Programme sponsorluğunda gerçekleşmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT