Sanatçı Mustafa Karyağdı

Tarihler: 14 Kasım 2009 Cumartesi ~ 02 Aralık 2009 Çarşamba

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Kuloğlu Mah. Ağakülhanı Sok. No 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 212 2519163

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2009 ~ Ara 2, 2009
Sanatçı Mustafa Karyağdı

“14 Kasım – 2 Aralık 2009” tarihleri arasında

Galeri Artist Çukurcuma’ da sanatseverlerle buluşuyor.
Mustafa Karyağdı

1961 yılında Konya’da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Yüksek Resim Bölümü’nü bitirdi (1985). Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

RENK – FORM II
19. yüzyıldan bu yana geçirilen sanat aşamalarının önemli bir ögesi olan resim, toplumun sanatı algılama ve benimseme sürecinin de paradigmasıdır. Toplumun sanata bakış açısı yapıtın durumunu belirler. Resmi algılamak ve tüketmek, “zamanı” yaşamak olduğundan, resim, topluma görsel, dokunsal ve duyusal olarak, zevkli bir karmaşa, zihinsel bir süreç yaşatır.
Sergide yer alan resimlerin konusu, sıradanlık, alışılagelmişlik ve gündelik olan olmakla birlikte sanat tarihindeki ünlü - ünsüz birçok örneği olan konvansiyonel konullardır. Konvansiyonel konuların, izleyicinin bildiği, tanıdığı ve benimsediği ikonografiler olması, sanatsal bir soruşturmaya, izleyicinin kendisini sorgulamasına, sanatsal tabularında irdelenmesine olanak sağlıyor.
Çalışmalarda, imge; hem kendisi hemde kavramsal olarak, algıdaki değişimin ortaya konmasını amaçlamaktadır. Böylelikle sanatçının oturtulduğu “yaratıcı” konumunun ve hiç tartışılmayan “yaratıcılık” denilen olgunun, izleyiciyle birlikte araştırılmasının yolu açılacaktır. Çalışmalar temelde bir “çözümleme - bireşim” bir bozma - yapma eylemi üzerine kuruludur.
Mustafa Karyağdı, 2009

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT