Saner Gülsöken `Ayırın Develeri Fotoğraf Sergisi`

Tarihler: 18 Mayıs 2010 Salı ~ 05 Haziran 2010 Cumartesi 18 Mayıs- 5 Haziran 2010

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi No: 217 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2010 ~ Haz 5, 2010

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi 18 Mayıs -5 Haziran 2010 tarihihleri arasında Saner Gülsöken`e ait `Ayırın Develeri` fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Saner Gülsöken`in üç yıl süren çalışmasının ürünü deve güreşleriyle ilgili kitabı `Ayırın Develeri` ve kitaptan seçilen fotoğraflarla oluşturulan bu sergide, rengârenk ve çok farklı bir dünyanın konuğu olacaksınız.

Kendi alanında ilk olan ve bir sözlü tarih çalışması olarak dikkat çeken `Ayırın Develeri`, deve güreşleriyle ilgili önyargılarınızı yıkacak ve bilmediğiniz bir kültürün kapılarını aralayacak.

SANER GÜLSÖKEN
Saner Gülsöken 1965 yılında Ankara`da doğdu. Gazi Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü`nden 1987 yılında mezun oldu.

İlkokul yıllarında, amcasının hediye ettiği fotoğraf makinesi ile başlayan fotoğraf ilgisi, üniversite yıllarında iyice arttı. 1987 yılında, Aziz Nesin`in kurduğu Ekin-Bilar A.Ş. fotoğraf atölyesinde, İbrahim Demirel`den eğitim aldı ve ardından bir süre Demirel`in asistanlığını yaptı, aynı karanlık odayı paylaştı.

2001 yılında, Bodrum`a yerleşti. "Denizi Pişirdik" sanat grubunu üyesi olarak, sualtı seramik sergileri ve 2004 yılında genel katılımlı açık mekan seramik sergisi "Ceracarnassos" a katıldı. Bodrum İskele Meydanı dergisi, yayın kurulu üyesi olarak görev yaptı, yelken fotoğrafçılığına başladı.

Outdoor, Skylife, Atlas, Mobidik, National Geographic, Yachting World, Buğday, Ebe Sobe, Yacht Türkiye, Motor Boat & Yachting dergilerine fotoğraf çekti, yazı yazdı ve halen devam ediyor.

1996 yılı Tübitak "Metal" konulu fotoğraf yarışması dia dalı birincilik, 1998 yılında DOGAY, Doğada Görüntü Avcılığı yarışması ikincilik, 2001 yılı Koç Allianz "Çarşı-Pazar" konulu fotoğraf yarışması dia dalında birincilik ödülleri ve birçok yarışmada mansiyon ve sergilemeler aldı.

1999 yılı "Hiç Söyleyemediklerim", 2001 yılı ORDOS, Orta Doğu Arama Kurtarma ve Kış Sporları Derneği, 2004 Ceracarnassos Seramik Sergisi Bodrum, 2005 Ceracarnassos Seramik Sergisi Berlin, 2006 Uçan Üniversite "Sergi Dükkanı" çağdaş sanat karma sergilerine katıldı. 2007 yılında, Denizi Pişirdik gurubunu gerçekleştirdiği; "Geri Dönüşüm/Recycling sualtı yerleştirmesi ve kısa filminin oluşmasında yer aldı. 2008 ve 2009 yıllarında yelken yarışları ile ilgili iki kişisel sergi açtı.

Saner Gülsöken, halen Bodrum`da yaşıyor, kurucu üye olarak BODFAD, Bodrum Fotoğraf Amatörleri Derneği çalışmalarında yer alıyor, kitap ve sanat projeleri ile uğraşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT