Santralistanbul`dan Fotoğraf Sergileri: `68 Kuşağı: Almanya` ve `Huzursuz Bahar`

Tarihler: 05 Aralık 2008 Cuma ~ 15 Şubat 2009 Pazar

Yer: Santralistanbul

Adres: Kazım Karabekir Caddesi No:1 Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2008 ~ Şub 15, 2009

Santralistanbul’dan İki Fotoğraf Sergisi:
“68 Kuşağı: Almanya” - Erika Sulzer-Kleinemeier ve “Huzursuz Bahar” - Michael Ruetz

santralistanbul, 5 Aralık 2008 – 15 Şubat 2009 tarihleri arasında iki yeni fotoğraf sergisiyle buluşturuyor ziyaretçilerini. Erika Sulzer-Kleinemeier’in “68 Kuşağı: Almanya” ve Michael Ruetz’in “Huzursuz Bahar” başlıklı sergileri, 1968 hareketi ile bu hareketin siyasi ve kültürel etkilerini çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor. Sergiler, santralistanbul Ana Galeri’de ziyaret edilebilcek.

Tarihin önemli olaylarını ve kişilerini geniş fotoğraf arşivinde bulunduran Alman fotoğrafçı Erika Sulzer-Kleinemeier, neredeyse 40 yıllık bir zaman diliminde Federal Almanya’nın öyküsünü de fotoğraflarıyla belgeledi. Sulzer-Kleinemeier’in santralistanbul’da “68 Kuşağı: Almanya” başlığı altında sergilenecek, 1967-2007 yıllarına ait fotoğrafları ise, 1968 hareketini ve günümüze kadar gelen etkilerini Frankfurt’taki öğrenci hareketinden başlayarak anlatıyor. Fotoğrafçı, sergide yer alan 139 eserinde, tarihe etki eden olaylar, sanatçı ve siyasetçilerin yanı sıra, insanların gündelik yaşamlarına da odaklanıyor.

santralistanbul’un, ‘68 hareketiyle ilgili, ziyaretçilerine sunduğu diğer sergi ise, Michael Ruetz’in 102 fotoğrafından oluşan “Huzursuz Bahar”. Bir fotoğraf günlüğü olarak tasarlanan bu sergi, izleyenleri benzersiz bir tarihî yolculuğa çıkarmakla kalmıyor, köklü bir değişim döneminde gün be gün yaşananları da ortaya koyuyor. Ruetz, santralistanbul’da sergilenen fotoğraflarında, Batı ve Doğu Berlin’de, Portekiz’de, Şili’de, Yunanistan’da ve Afrika kıtasında dikta rejimi ile demokrasi arasındaki kırılma çizgilerini gösteriyor. Sergide Willy Brandt ve Joseph Beuys gibi, dönemin önemli siyasi ve kültürel kişiliklerine de yer veriliyor.

“68 Kuşağı: Almanya” ve “Huzursuz Bahar” sergileri 5 Aralık 2008 – 15 Şubat 2009 tarihlerinde santralistanbul Ana Galeri’de gezilebilecek.

Erika Sulzer-Kleinemeier:
1935’de Rostock’da doğan fotoğrafçı, halen serbest fotoğrafçı olarak çalışıyor. 1960’ların sonlarından bu yana Der Spiegel, Die Zeit, Frankfurter Rundschau, Telegraph Magazine ve Washington Post gibi çeşitli gazete ve dergilerde foto muhabirliği yapıyor. Sulzer-Kleinemeier 1967-1972 yılları arasında yabancı işçiler, 1968’de Frankfurt’ta öğrenci hareketi, engelli çocuklar, eğitimde ilerici değişimler, 1980’lerde sendikalar ve grevleri, Pershing II füzelerinin Mutlangen ve Heilbronn’a konuşlandırılması, iki Almanya’nın birleşmesi, araba endüstrisinde otomasyon, sokakta yaşayanlar, huzurevleri, kırsal kesimde kadınların hareketliliği gibi sosyal içerikli konularda fotoğraf çekti.

Michael Ruetz:
1940’ta Berlin’de doğan fotoğrafçı, 1969’dan 1973’e kadar Stern dergisinin yazı işlerinde görev aldı. 1981 ve 1991 arası Little, Brown & Co ile Boston’daki New York Graphic Society gibi yayınevleriyle çalıştı. 1981 ile 2005 yılları arasında Braunschweig Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı Bölümü’nde profesörlük yaptı. 2002’de Paris’te Centre Pompidou’da Heinz Hajek-Halke’nin büyük bir retrospektif sergisini düzenledi. Michael Ruetz, Otto Steinert ve Villa Massimo ödüllerini aldı. 1998’den beri Akademie der Künste üyesi olan Ruetz, Chevalier des Arts et des Lettres unvanına da layık görüldü.

“68 Kuşağı: Almanya”
Erika Sulzer-Kleinemeier
santralistanbul – Ana Galeri 2. Kat

“Huzursuz Bahar”
Michael Ruetz
santralistanbul – Ana Galeri 3. Kat

Sergiler, 5 Aralık 2008 – 15 Şubat 2009 tarihleri arasında, Pazartesi hariç her gün 10.00 – 20.00 saatlerinde ziyarete açık olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT